Отидете към основна версия

1 191 68

Цончо Ганев: „Възраждане“ ще разговаря с партиите, но ще подкрепи само свой кабинет

  • цончо ганев-
  • правителство-
  • възраждане-
  • еврозона

От "Възраждане" вече внесоха в парламента 590 000 подписа за референдума за запазването на българския лев. В допитването е заложено влизането в еврозоната да се отложи с 20 години - до 2043 г.

"Възраждане" ще отидат на разговори с всички партии, но ще подкрепят само тяхно собствено правителство. Това заяви пред БНТ избраният за депутат от партията Цончо Ганев.

"Ще отидем на разговори, както бяхме канени от ГЕРБ и ПП в предишните парламенти и ходихме, така ще отидем и сега, ще отидем и на вторите разговори с ПП-ДБ, ако бъдем поканени. Там отиваме с ясни и точни условия, за да получат нашата подкрепа - България да не влиза в еврозоната, България да предоговори условията за нашето членство в ЕС. Друго основно нещо е спиране на изпращането на оръжия в Украйна", каза той.

Единственото правителство, което ще подкрепим, е правителство на "Възраждане", отново подчерта той. Каза още, че партията му ще гласува против бюджета, който ще внесе служебният кабинет.

"Това минава през политики, за да може да се влезе в еврозоната. Те казват, че ще има 3% дефицит. За да стигнем до 3% дефицит, а той сега е 7%, трябва да орежем помощите за бизнеса - това искат да прокарат с бюджета".

От "Възраждане" вече внесоха в парламента 590 000 подписа за референдума за запазването на българския лев. В допитването е заложено влизането в еврозоната да се отложи с 20 години - до 2043 г.

"Влизането в еврозоната е на пръв поглед нещо, което става лесно, но няма механизъм за излизане от нея. За да се вземе решение за влизане в еврозоната, трябва да бъде питан българският народ. Договорите, които България е подписала с ЕС, ни задължават да влезем, но няма фиксирани дати. Пропуска се от всички критици на референдума да споменат, че в края на миналата година Румъния отложи до 2029 година влизането в еврозоната", каза Цончо Ганев.

Посочи, че ако референдумът стигне до гласуване в парламента, никой няма да може да коригира нито въпроса, нито датата за присъединяване. "Възраждане" са се консултирали с конституционалисти и според тях няма нищо нередно в допитването и то не противоречи на основния закон. Ганев смята обаче, че "евроатлантическото мнозинство вероятно ще направи всичко възможно да саботира вота на 600 000 души".

"Ще проведем референдума и вярвам в силата и духа на българина, че ще отиде и ще гласува и щ определи иска или не иска да влиза в еврозоната".

"Възраждане" е единствената партия, която не се занимава с купуване и продаване на гласове и продължава да расте, отбеляза Ганев.

"Нашият електорат се увеличава от гласоподавателите на тези партии, които обясняват, че ние сме голямото зло."

Поставете оценка:
Оценка 3 от 47 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове