Отидете към основна версия

3 256 117

Д-р Ненков за Фрог: Ако надарен мъж, преследва със сексуални намерения жена, Радев ще каже ”Спри да тичаш и му се отдай” ли?

  • мирослав ненков-
  • румен радев-
  • руска агресия-
  • украйна

Зеленски ни подаде ръка в международен план, той ни направи услуга, идвайки в България

Снимка: БГНЕС

На срещата със Зеленски мен ме беше малко срам от нашия президент, обединителя. Върхът на тази безогледна руска наглост, изказването на нашия президент, че Украйна е настояла за тази война, аз нямам думи да изразя възмущението си за това. Дори и най-бесните ястреби, които се добират до националните медии, защитаващи руската агресия в Украйна, на никой от тях даже не му е дошло наум да каже, че Украйна настоява за войната.

Да кажем пак на читателите на Фрог, Украйна е нападната от агресор. За да бъде по-ясно за тези, които не си го представят какво значи да е нападната Украйна: Ако един добре надарен мъж, преследва със сексуални намерения една жена в тъмния парк, президентът Радев ще каже спри да тичаш и му се отдай ли, за да приключат тези писъци, това ли е? Или като мъж ще застане на защитната линия срещу нападната или нападнатия.

Това каза д-р Мирослав Ненков в интервю за ФрогНюз.

Ето го и цялото интервю.

Д-р Ненков, първо искам да ви попитам за интригите в дясното политическо пространство, свързани с местния вот. От последните дни има още един претендент за поста – Вили Лилков. Знаем, че "Демократична България" са в парламентарна коалиция с "Продължаваме промяната", СДС са в коалиция с ГЕРБ, но старите сини привърженици на дясното изглежда не харесват избраниците им. ПП вече обявиха, че издигат бизнесмена Васил Терзиев. Отношението на ДБ не е съвсем ясно. Как ви струват всички тези интриги, които се заформиха около местния вот в София и кой ще излезе победител от тях според Вас?

Според мен тече един процес, който не е невероятен за света. Всички искаме да сме начело и да сме лидери, да сме много влиятелни. Тази така наречена "градска десница", някъде прочетох тази мисъл, не е моя, но много ми хареса, тя направи и най-доброто, което може да направи - раздели се. Защото много ги разбирате нещата, защото сме много умни, най-оправните, не приемаме другото мнение, и накрая така става.

Това момче Васил Терзиев на мен ми е страшно симпатично. Точно тези десни хора, които твърдят, че са против комунистическия начин на всичко, те постъпват точно като най-долните комунисти, обвиняват децата за действията на родителите им. Не е хубава тази работа, накрая кмет на София ще стане някой, който няма да ни харесва.

Възможно ли е зад кандидатурата на Вили Лилков да се крие ГЕРБ, както много анализатори твърдят?

Няма как да знаем, но нищо чудно. Ако сега бях на мястото на Бойко Борисов щях да издигна Йорданка Фандъкова отново и тя като нищо отново да спечели, ей така, просто за да си направя майтап със софиянци, отворените софиянци от центъра. На предпоследните избори 5% или 15% от тях бяха гласували за Възраждане.

Не става добре така, коалиционните партньори да излъчват различни кандидати не е добър сигнал, макар че ДБ се увлякоха по проф. Лилков, не е готина тази работа, изглежда като торпилиране цялата тази история.

Дано проф. Лилков да се е оказал като невидим инструмент, да не участва активно в тази игра, но това няма как да го разберем.

Разбраха ли се според вас ПП-ДБ и ГЕРБ- СДС за регулаторите. В сряда ГЕРБ официално издигнаха бившия си депутат Димитър Главчев за председател на Сметната палата, а ПП-ДБ не възразиха. Миналата седмица се разбра, че ПП-ДБ са решили да подкрепят и предложението на ГЕРБ за още един мандат, на сегашния управител на БНБ Димитър Радев, вместо да издигат свой кандидат. Очакването е ПП-ДБ да имат думата за шефа на друг ключов регулатор - НЗОК, след като ГЕРБ благоволиха да се откажат от компрометирания си кадър Иванка Динева.

Очевидно се разбраха и си имат някакви договорки, но то в крайна сметка лошо-хубаво, те управляват заедно. Аз лично не съм “ок” с това правителство от една страна, но от друга страна няма по-добро. В никакъв случай не е по-добро служебното правителство на Радев и това го показа визитата на Зеленски в България, който дойде да почете България, а не ПП-ДБ или ГЕРБ. Както г-н Бойко Борисов се изказа в абсолютно негов стил, че ако не бил той, нямало да дойде Зеленски, това е несериозно.

Посещението на Зеленски показа, че това правителство е необходимо. Те като управляват заедно със сигурност ще имат някакви договорки и тук какво е лошото един прави едно, друг друго, въпросът е колко е голям компромиса.

Ще се получат ли нещата с т.н. сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в крайна сметка?

Дотук се получават. Очевидно нито на едните, нито на другите им е лесно.

Думите на Радев от откриването на пилона на Рожен повдигнаха дебат относно това дали речта му на Роженските ливади е "тежка реминисценция към времето на сталинските репресии в СССР" . На Вас как ви стори тази реч?

Според мен той веднага трябва да смени човека, който му пише речите. Това е човек, който живее някъде през 60-те години на XX в., във времето на развития социализъм.

Искам да се върна и малко назад. На срещата със Зеленски мен ме беше малко срам от нашия президент, обединителя. Това беше ужасяваща среща. По-малка щета щеше да понесе Радев, ако не беше приел тази среща. Върхът на тази безогледна руска наглост, изказването на нашия президент, че Украйна е настояла за тази война, аз нямам думи да изразя възмущението си затова. Дори и най-бесните ястреби, които се добират до националните медии, защитаващи руската агресия в Украйна, на никой от тях даже не му е дошло наум да каже, че Украйна настоява за войната.

Да кажем пак на читателите на Фрог: Украйна е нападната от агресор. За да бъде по-ясно за тези, които не си го представят какво значи да е нападната Украйна: Ако един добре надарен мъж, преследва със сексуални намерения една жена в тъмния парк, президентът Радев ще каже "Спри да тичаш и му се отдай" ли, за да приключат тези писъци, това ли е? Или като мъж ще застане на защитната линия срещу нападната или нападнатия.

"Украйна настоява да води тази борба"... не мога да повярвам. Какво предлага той, каква е алтернативата? Украйна се предава и войната спира? Това е нечовешко изказване, даже не е и проруско.

Опита ли да се оправдае Радев в изявлението му на следващия ден, след визитата на Зеленски у нас, в което той казва, че не е знаел за това посещение и никой не го е съгласувал с него?

Това е несериозно, ако беше пуснал газ на тази среща президентът по-малко щеше да се изложи. След това изказване, че Украйна настоява за тази война и в крайна сметка плаща Европа, нямам думи, срам и позор е. Не знам дали някой го учи или дали са си му толкова възможностите, но наистина хората около него носят голям грях.

Професията връзки с обществеността, по-известна като PR, е много сложна и не е за всеки.

Какъв знак за България остави посещението на Зеленски у нас?

Зеленски ни потупа по рамото. Той от един комедиен актьор се превърна в световен лидер.

В нашето малко по-просташко съзнание, тукашното, човекът, който разсмива другите е комедиант, веселяк, не можеш да го възприемеш сериозно, а всъщност е много по-трудно да разсмееш някой, отколкото да го разплачеш. Можеш да разплаче веднага, всеки с един шамар, но да го накараш да се смее е много по-трудно. Това обаче е друга тема.

Зеленски ни подаде ръка в международен план, той ни направи услуга, идвайки в България. Направи ни и услуга като ни показа и истинското лице на президента.

Интервю на Констанца Илиева

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 77 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове