Отидете към основна версия

2 463 15

Важните новини във ФАКТИ на 03.06.2024 г.

  • румен радев-
  • велико търново-
  • любомир стефанов-
  • избори-
  • пп-дб-
  • иван гешев-
  • тихомир стойчев-
  • бойко борисов-
  • софия-
  • станислав балабанов-
  • костадин ангелов-
  • калин стоянов-
  • делян пеевски-
  • николай костадинов-
  • загинал-
  • ранени-
  • електрохолд-
  • метро-
  • димитър главчев-
  • гърция-
  • частни болници-
  • мвр-
  • таксиметров шофьор-
  • верижна катастрофа

Политическите партии губят доверието на избирателите

Илюстративна снимка, БГНЕС

Радев: Нашите евроатлантици биха изпратили всички граждани да се бият на фронта

Политическите партии губят доверието на избирателите. Това заяви президентът Румен Радев.

"Те се лутат в една безизходица, която самите те създават със своите коалиции, нарушаването на всякакви обещания и тази гавра с българската Конституция", каза той.

Радев подчерта, че се надява, че все пак българите ще си дадат сметка, че живеем в едно предизвикателно време.

"От активността на всеки един зависи как ще продължи България. Манипулацията и изопачаването на истината се превръща в трайна черта на българската политика. Виждаме как се преиначават и моите думи. Виждаме и цялата ситуация от развитието на войната в Украйна. Участието на НАТО в този конфликт на всички нива е публична тайна, която все повече става явна. Това участие се задълбочава и крие риск от безконтролна ескалация. Това ще рече ядрен армагедон. Всички спекулации по тази тема целят да преспят общественото мнение. Аз категорично не съм заявявал никога, че България е взела решение за изпращане на свои войски в Украйна", категоричен бе държавният глава.

По думите му "нашите самозвани евроатлантици са страхливички не са способни да вземат сами такова решение, защото знаят много добре, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото".

"Ако оставим на тях, те с охота биха изпратили всички граждани да се бият на фронта", подчерта президентът и допълни, че биха го направили, за да прикрият своята евроатлантическа фасада.

Във Велико Търново кола изгоря след удар от мълния

Лек автомобил пламна по време на гръмотевична буря, която се разрази тази вечер над Велико Търново, съобщават от bTV. Колата е изгоряла до основи. Инцидентът е станал около 19:30 часа на метри от Двореца на културата и спорта "Васил Левски". В този час в района е имало много хора, тъй като от 20:00 часа в Двореца на културата и спорта започваше концерт на Лили Иванова.
На местопроизшествието незабавно пристигнали екипи на пожарната и полицията. При инцидента няма пострадали. Тепърва ще се изясняват причините за пожара
Условия за още интензивни валежи и силни бури ще има до полунощ и във вторник. За следващите часове в много области на Западна и Централна България все още важат оранжеви и жълти кодове за условия за значителни валежи, силни гръмотевични бури и градушка.
През нощта бурите като цяло ще отслабнат, но утре през деня отново ще се усилят. Утре жълт код важи в по-голямата част от страната отново за възможни порои, гръмотевици и градушки. В Централна и Североизточна България явленията ще бъдат най-интензивни.
Ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. Ще има краткотрайни валежи, с гръмотевици и условия за градушки.

Любомир Стефанов: Ще видим реплика на настоящия парламент, но с разместени квоти. Фотофиниш за второ-четвърто място

Ще видим реплика на настоящия парламент, но с разместени квоти. Прогнозата направи пред БНР политологът Любомир Стефанов, преподавател в НБУ, но допусна и изненада с една или две партии, които да прескочат изборния праг заради "някаква мобилизация, която е убягнала на социолозите".

В деня на вота полицията засилва охраната на места, за които се знае, че може да има гласуване под строй

В изборния ден на 9-ти юни освен за изборните помещения, за книжата, за машините и за борбата срещу купуване на гласове, полицията ще засили охрана на места, за където има информация, че може да има гласуване под строй. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов в Малко Търново, цитиран от БНТ.

ПП-ДБ: Тристранната среща в здравеопазването е само прах в очите на хората, тупане на топката, докато минат изборите

Ден след като коалиция ПП-ДБ свика извънредно заседание на НС, за да се вземе решение парламентът да задължи МЗ и НЗОК да се предприемат действия за актуализиране на размера на основните заплати на лекари, сестри и санитари, служебният министър на здравеопазването събра Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването, за да обсъди сключването на нов Колективен трудов договор за медиците.
Това казват в своя официална позиция от "Продължаваме промяната - Демократична България", по повод днешната среща в Здравното министерство на министър Кондева с Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването.

Иван Гешев от Видин: Управляват ни политически крадци (ВИДЕО)

В момента се чудим защо във Видин са останали 25 000 човека, при положение, че беше над 80 – 90 хиляден град. Пример за това е завода за костен порцелан. Фабриката беше уникална, защото са се претопявали животински кости и се е произвеждал порцелан. В Европа друга подобна фабрика не е имало. Тя се приватизира, след това приключва дейността си, в момента производство няма, работещ персонал - също. Това каза Иван Гешев след обиколката си в град Видин.
"Управлява ни "политически боклук", крадци, които откраднаха от нас и станаха милионери, а нашите родители не могат да посрещнат нуждите си, защото са със смешни пенсии”.
В град Лом председателят на КП Граждански блок показва поле и един комин. “Това е мястото, където е била някогашната консервена фабрика на Лом, ако въобще някой може да познае, че тук някога е имало фабрика. Тук са работили стотици работници. Ако не изринем организираните престъпни групи, които ни управляват, коминът ще е последното нещо, което ще оставим на децата си”.

Тихомир Стойчев: Аз не виждам къде толкова са очертани заплахите и да е тревожен докладът на ДАНС

Докладът на ДАНС за 2023 г. посочи кои са най-големите заплахи за националната сигурност на България. Според него през настоящата година ще се запази високият интензитет на посегателствата срещу сигурността на страната, свързани с операции на чужди специални служби, зловредни информационни кампании и кибератаки.

Борисов: Вчера най-сериозните хора в Европа дойдоха и казаха – с ГЕРБ може да се работи, трябва да се работи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, кандидати за народни представители и кандидати за евродепутати от политическата сила проведоха предизборна среща в Сапарева баня. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев каза, че целта на ГЕРБ – СДС е стабилна и сигурна България. Имаме експертиза и желание да изведем България напред, да я извадим от блатото, добави той, цитиран от novini.bg.

В София обявиха първото класиране за първокласниците

Първото класиране за прием на ученици в първи клас за учебната 2024/2025 година се проведе днес, съобщиха от Столичната община на страницата си в Интернет. Общо 10 873 деца кандидатстваха за първи клас в 158 столични училища за 11 551 свободни места. През миналата учебна година за 11 631 места кандидатстваха 10 876 деца.
Класирани на първо класиране са 10 228 ученици. От тях 9072 са класирани по първо желание, останалите 1156 - по второ или по-ниско желание.

Станислав Балабанов: Ние сме готови да поемем отговорност и да изпълняваме политики

„Достатъчно им гледахме лъжливите лица и затова много се надявам, че след няколко дни ще получат така необходимото изкупление на тези избори. Това са тези, които се събраха в нещо, което нарекоха сглобка.“ Това коментира Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ пред БТВ.

Костадин Ангелов: Борисов е най-логичният кандидат за министър-председател

Ясно е на всички, че ГЕРБ-СДС ще спечели тези избори, съдейки по социалните проучвания. Това заяви проф. Костадин Ангелов, кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС, в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Калин Стоянов: Ще засилим полицейското присъствие на определени места на изборите

Ще засилим полицейското присъствие на предварително определени места в изборния ден на 9 юни.

Борисов: Властта се дава от Бога, колкото и да направиш за Господа - малко е

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти и възхвали в манастир “Покров на Света Богородица”.

Пеевски: Радев много иска, ама не му стиска

За упоритите опити на Румен Радев да се намеси в предизборната кампания има само едно обяснение - много иска, ама не му стиска.

Николай Костадинов от "Възраждане" към кмета на Варна: Подайте си оставката и не губете повече времето на варненци

Общинските съветници от групата на „Възраждане“ в Общински съвет във Варна поискаха оставката на кмета на морската столица. Това съобщи на пресконференция Николай Костадинов, зам.-председател на Общинския съвет от групата на „Възраждане“. Костадинов посочи, че кметът на Варна е имал седем месеца на разположение, за да покаже, че може да промени града към по-добро, но това така и не се е случило.

"Чашата на търпение на "Възраждане" преля. Ново управление на Варна няма. Нова промяна - няма. Кметът продължава да не идва на работа, да не отговаря на въпросите на общинските съветници по време на сесия и нехае за проблемите на гражданите. На последната сесия ние прочетохме декларация, в която посочихме, че има криза в управлението на почти всички сектори.", отбеляза Костадинов.

" С оглед на това, че Варна се движи на авариен режим, от "Възраждане" искаме оставката на кмета на Варна. Подайте си оставката и не губете повече времето на варненци!", категоричен беше Николай Костадинов.

Той призова всички варненци да излязат и да гласуват срещу подмяната, която им предложиха в последните 7 месеца и на местно, и на национално ниво.

Моторист загина след тежък сблъсък в Пазарджишко

30-годишен моторист е загинал след катастрофа в Пазарджишко. Това съобщиха от полицията.

Трима в реанимация след катастрофа на пътя Лом - Козлодуй

Мъж на 27 години от Козлодуй е в реанимация на болницата в Лом, с опасност за живота след катастрофа. Трима пътници са пострадали при пътно-транспортно произшествие, което е станало снощи, след като са самокатастрофирали с автомобил.

Над 200 ученици се включиха в Дни на отворените врати на Електрохолд СНИМКИ

Рекорден брой ученици, над 200, се включиха тази година в Дни на отворените врати на Електрохолд. Събитието се проведе в седмицата от 27 до 31 май в Техническия учебен център на Електроразпределителни мрежи Запад в София.

Купуват нови 8 влака за метрото в София

„Метрополитен“ стартира обществена поръчка за доставка на 8 влака. Сделката е за 140 млн. лв. без ДДС. Оферти се подават до 22 юли.

Главчев: Надявам се редовно правителство да определи кой да участва на срещата на НАТО

Няма решение кой да представлява България на срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Това коментира служебният премиер Димитър Главчев. По думите му „има доста време” и се надява редовно правителство да определи кой ще участва.

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции

Българите в Гърция ще могат да гласуват в общо 28 секции.

Частни болници: НЗОК търси начин да ореже плащанията след отмяната на лимитите

Сдруженията на държавните, общинските и частните болници се опасяват, че Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) търси други начини да ограничи плащанията си към лечебните заведения след отмяната на лимитите от Конституционния съд.

Ще има ли повече дебели полицаи: Калин Стоянов поиска в МВР да приемат и мъже със "затлъстяване от първа степен"

В полицията да могат да работят мъже със завишени телесни мазнини. Това предложение за обществено обсъждане подписа вътрешният министър Калин Стоянов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Пияни младежи пребиха шофьор на такси заради отказа му да ги качи в колата си в това им състояние

След незабавна реакция полицаи от Трето РУ заловиха двама извършители на хулиганска проява в събота в Пловдив, съобщи plovdiv24.bg.

Верижна катастрофа между четири коли и камион на АМ „Тракия“, има ранени

Четирима души са пострадали при катастрофа на автомагистрала „Тракия“ при 43-ти километър в посока Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. Пострадалите са откарани към лечебни заведения. На мястото има полицейски екипи, които регулират движението.

В инцидента са участвали четири леки автомобила и един тежкотоварен. Движението се пренасочва през пътен възел "Ихтиман" и пътен възел "Мухово" към АМ „Тракия“.

Предстои оглед на местопроизшествието, добавиха от полицията.

От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха по-рано днес, че движението се осъществява в изпреварващата лента поради пътно транспортно произшествие.

От АПИ съветват шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол