Отидете към основна версия

950 15

Извънредното обсъждане на трафика в СОС се провали

  • антон хекимян-
  • прошко прошков-
  • задръстване-
  • сос

Причината - липса на кворум

Снимка: БГНЕС

Извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС), на което трябваше да се обсъди проблемът със задръстванията в столицата, се провали. Причината - липса на кворум.

По време на регистрацията за извънредната сесия на градския парламент, се регистрираха 22 общински съветници. При повторна регистрация и проверка на кворума отново не бе събран такъв - 26 общински съветници се регистрираха, което отново не бе достатъчно градският парламент да проведе извънредно заседание.

В залата не влязоха съветниците от ПП-ДБ-СС, "Синя София" и част от "БСП за България". Така следващото редовно заседание на СОС ще се проведе на 14 ноември.

След проваленото заседание на извънредното заседание на СОС последва брифинг на ГЕРБ-СДС. ПП-ДБ-Спаси София саботираха сесията, скриха се от софиянци, посочи общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Според него оценката за ПП-ДБ-Спаси София след 4-годишно управление ще е "много слаб".


По думите на Хекимян единственият ремонт, който ще свърши бързо, е този на кабинета на заместник-кмета по финансите.

Кметът Терзиев няма никаква идея как ще реши проблема на хората със задръстванията, добави Антон Хекимян.

"Да, в София не се строи и ние категорично казваме, че е така. Единственото, което се случва, е довършването на проектите на ГЕРБ. Те самите не строят, защото нищо не са предложили", коментира той.

"Във всяка една телевизионна риалити продукция, накрая победителят получава един чек от шефа на продукцията. Днес аз ще напиша един чек. Този чек е на стойност 5 млн. лева - толкова загуби калкулираме всеки ден заради задръстванията. Има различни формули, по които може да се изчисли това. Средната производителност на човек, включително на работещ в София. Една консервативна формула, ако използваме между 500 и 700 000 работещи всеки ден и като пресметнем едни 15 мин. в задръстването, правят 5 млн. на ден. Това е един чек обаче не за големия победител в комедийното шоу на Бонев и на Терзиев, а чека на големия губещ. Големият губещ са софиянци - ние, вие и градът. Големият губещ получава чек от 5 млн. лева на ден. Сега ще ви покажа и един друг чек, който подписаха част от софиянци точно преди 1 година," добави той и показа предизборен билборд на Борис Бонев "Писна ти от задръствания, нали" от кампанията преди местния вот миналата година", посочи Хекимян.

"Точно преди една година софиянци дадоха този чек на доверие на управляващите и днес сигурно са го скъсали. Има пълна дезорганизация на града. Всъщност писна ни от вас, г-н Терзиев и Бонев - да задръствате града, да не успявате да направите качествена организация на всичките тези ремонти за които ви говоря", добави Хекимян.

"Не могат да се справят с трафика и тук идва болшевишката идея на Борис Бонев - да ни забранят автомобилите. Дайте да слезем от тях. Писна ни от вас. Всъщност нямаме повече никакъв кредит на доверие", обобщи Хекимян.

Общинският съветник Димитър Вучев заяви, че в СОС липсва кмет, липсва управляваща група и липсва на диалогично управление. "Ние сме общински съветници на всички граждани на София и е обидно, когато има въпроси, да няма никой, който да отговори. Това е изключително грозна обида и подигравка", каза Вучев.

Общинският съветник Мирослав Боршош пък се закани, че ако трябва и следващата, и по-следващата седмица ще има извънредно заседание на СОС. "Ще има още извънредни заседания, няма да се откажем от управлението на града", закани се той.

Прошко Прошков пък посочи, че градът се намира в управлението на разглезените деца на ПП-ДБ-Спаси София. Не ГЕРБ е опонент на настоящето управление, а най-големият проблем е ежедневието на гражданите, изтъкна Прошко Прошков.

Ваня Тагарева заяви, че има проблеми с пътната безопасност, "което се вижда от година".

"Преди дни подадох сигнал за неработещ светофар на голям столичен булевард, никой не дойде. Градът не може да се управлява с лозунги и билбордове", допълни тя. Искаме извънредна сесия на СОС за трети път, каза Тагарева.

"Тези, които живеят в район "Сердика" заявяват, че "блокадата продължава", а тези които са от "Възраждане" казват, че "терорът продължава", цитира шега с името на "Продължаваме промяната" Драгомир Младенов.

И разкри още, че през нощта на "Опълченска" жители на известният блок с отрязаните преди седмици дървета са станали свидетели как строители са отстранявали в късните часове осветителни тела.

"Сама по себе си е цялата тази "гениална" строителна операция е в нарушение на чл.19 от Наредба 1 за обществения ред и шума в жилищните сгради. Той постановява, че (Чл. 19. (1) На територията на CO се забранява създаването на шум, предизвикан от домашни дейности и от съседи в жилищни сгради, включително за религиозни, политически, производствени, промишлени, строително-монтажни и ремонтни дейности в работни дни в периода от 22.00 до 08.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа. Нарушение също има и на Наредба 3 за Временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците. Чл. 5. (1)," допълни Младенов.

"В следствие на това кола е паднала изкоп на улицата в 1 ч. през нощта, тъй като не е имало стълбове за улично осветление. Можеше да имаме първите жертви на управлението на Бонев и Терзиев. Защо скрихте инцидета с падналата кола?", попита Драгомир Младенов.

Според заповедта на кмета Терзиев във връзка с изпълнението на първия етап от реконструкцията на ул. „Опълченска“ от бул. „Александър Стамболийски“ до бул. „Сливница“ се въвеждат промени в организацията на движение. От 18.07.2024 г. до 14.09.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва: през моста на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Опълченска“; по източното пътно платно на ул. „Опълченска“ между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Сливница“. Движението в участъка ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на ул. „Опълченска“, каза Младенов.

"Но днес сме вече октомври месец и мостът на "Опълченска" си е все така затворен и по него не минава никакъв трафик. И сякаш, за да изпитат търпението на софиянци от цяла северна София, в неделя Терзиев, Бонев и компания решиха да затворят и последната останала свободна пътна артерия наоколо - бул. "Тодор Александров". Така северна София се оказа напълно блокирана, каза още Драгомир Младенов.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове