Отидете към основна версия

561 0

“Новиз” откри първия бизнес център клас “А” в Пловдив

  • център-
  • делови-
  • делови център

8-етажен луксозен делови център в непосредствена близост до пешеходната зона в центъра на Пловдив и площад "Съединение" бе открит вчера. По технически и логистични показатели той отговаря на европейския класификация за офис-сгради клас "А". Инвестицията е над 3 мил. евро, съобщи изпълнителният директор на "Новиз"АД Любозар Фратев.

Сградата е с разгърната площ 5 039 кв. м е и завършена напълно за 300 календарни дни. Главен изпълнител е "Сиенит" ООД. Парцелът е закупен с кредит от ОББ, а строителството е финансирано по лизингова схема от "Интерлийз". Отдаването под наем и управлението на имота ще се извършва от новорегистрираното дружество "Делови център Пловдив".

В сградата има помещения за банков клон, с трезор в подземния етаж, 38 офиса, три магазина, художествена галерия, ателие за химическо чистене, ресторант, конферентни зали, уелнес-център. Над половината от офисите вече са продадени на средна цена от 800 евро за кв. м. Подземния паркинг е с контролиран достъп и автоматичен контрол на чистотата на въздуха.

Делови център "Пловдив" е номиниран в конкурса "Сграда на годината" в категория "Обществени сгради с бизнес предназначение", добави водещият проектант арх. Едвард Христов.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини