30 Август, 2024 13:21 2 740 2

Google с нова голяма инвестиция за 850 милиона долара

  • google-
  • уругвай-
  • център-
  • инвестиция

Започва изграждането на нов център за данни в Уругвай

Google с нова голяма инвестиция за 850 милиона долара - 1
Снимка: Shutterstock

Google ще построи нов център за данни в град Канелонес на стойност 850 млн. USD, съобщи Едуардо Лопес, президент на Google Cloud в Латинска Америка.

Уругвайският център за данни на Google ще стане вторият в този регион. Първият в Латинска Америка е построен в Чили през 2015 г. В тази връзка Лопес отбеляза, че една от основните цели на развитието на Google в региона на този етап ще бъде широкото въвеждане на услуги, базирани на технологията за изкуствен интелект, на фона на нарастващото търсене на тях сред местното население.

В този контекст ръководителят на регионалното подразделение на Google Cloud също обяви намерението на корпорацията да засили връзките с уругвайските университети и изследователски центрове. Така в тази страна компанията вече си сътрудничи с Технологичния университет и Университета в Монтевидео в областта на въвеждането на технологии в образователните курсове. В същото време държавните служби станаха ключови партньори на корпорацията в Уругвай: Националната агенция за развитие и Националната агенция за изследвания и иновации.

На 14 август Bloomberg, позовавайки се на свои източници съобщи, че Министерството на правосъдието на САЩ може да прибегне до разделяне на Google, за да се бори с монопола на корпорацията на пазара на търсачки. Според него, отделът също така възнамерява да търси забрана Google да сключва ексклузивни споразумения с клиенти, което му позволява да остане монополист сред операторите на търсачки.

Преди това Федералният съд на окръг Колумбия постанови, че Google е злоупотребил с пазарната си позиция, за да поддържа монопол в областта на търсачките и рекламата в Интернет. Съдът постанови, че Google блокира около 90% от пазара за интернет търсене от конкуренти, като сключи споразумение с производителя на електроника Apple, което направи търсачката на Google търсачката по подразбиране в неговия уеб браузър Safari. Корпорацията е сключила подобни споразумения с производителя на оборудване Samsung и мобилния оператор Verizon.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гей билтс

    3 3 Отговор
    инвестирам в нови болести, търпение
  • 2 Верно ли

    2 3 Отговор
    "Център за данни"? Тези даже не се и крият вече...