Отидете към основна версия

46 120 36

Първият мол в Русе фалира

  • мол-
  • фалит-
  • русе

Началото предопредели края. Ярък пример за това е „Мега Мол Русе”, който отвори врати на 26 ноември 2010 г. Заглавията в пресата по случай откриването му бяха от сорта „В Русе отвори мол без магазини”. Четири години по-късно – на 19 ноември 2014 г., Окръжният съд на Русе обяви търговския център в неплатежоспособност. Датата, от която решението влиза в сила, е 18 април 2013 г. Първото събрание на кредиторите на дружеството ще бъде на 16 декември, когато ще се назначи и постоянен синдик.

Молът е с търговска площ 20 000 кв.м. и беше първия открит в града. Още при отварянето си повечето от помещенията бяха празни, а собствениците обявиха, че запълняемостта ще е поетапна. Цената на инвестицията е 64 млн. лв.

Центърът е с най-много предложения

Бизнесмените, решили да печелят от търговия в крайдунавският град, имат най-голям избор от предложения за магазини под наем в центъра на Русе, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. От общо 94 търговски обекта, 70 се намират в централната градска част. Там средните наемни нива са около 340 EUR на месец. Прави впечатление, че преобладаващата част от офертните цени са в лева. Магазин от 45 кв.м, разположен на партерния етаж на нов жилищен блок, с отделен вход, може да се наеме срещу 400 лв. Три пъти по-голям магазин, отново на партерен етаж в жилищна сграда, се отдава под наем срещу 500 лв. Най-скъпото предложение е магазин на ул. „Александровска” с площ 66 кв.м. месечният наем, който искат собствениците е 800 EUR.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини