Отидете към основна версия

17 547 11

Гърция разпродава десетки острови

  • гърция-
  • остров-
  • продажба

Гърция обяви за продажба 20 острова наведнъж. Някои от тях се появяват на пазара за първи път и са собственост на един и същи род поне пет поколения. Защо именно сега въпросните имоти са обявени за продажба? Причините са няколко - високият интерес от страна на чужденци, спадът на цените и промените в гръцкото данъчно законодателство.
 
Покупката на остров обаче могат да си позволят ограничен кръг клиенти, тъй като най-евтиният се оферира на цена от 2-3 млн. EUR, най-скъпият може да се купи срещу 100 млн. EUR. Цената зависи от много неща, като например големина, наличие на водопровод и ток, кей за яхти и дори наличието на местни жители.

Няколко острова вече са собственост на чужденци. Скорпиос, който преди беше на внучката на гръцкия милиардер Аристотел Онасис, вече е на 25-годишната Екатерина Ръвавльова, която е дъщеря на руски милиардер. цената на сделката е 126 млн. EUR. Нейн съсед е бившият емир на Катар - Хамад бил Халифа ал Тани. Той купи малкия остров Оксия, който се намира недалеч от Скорипос, за 5.5 млн. EUR.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини