Отидете към основна версия

5 638 31

Без аванс за хазяите

  • хазяи-
  • аванс-
  • наем-
  • закон-
  • промяна

Хазяите вече няма да имат право да искат пари в аванс, когато дават имот под наем. Това предвиждат промените в Закона за защита на потребителите, приети вчера от правителството. Промените важат и за разпределено във времето право на ползване на собственост, за дългосрочни ваканционни продукти и договори за препродажба и за замяна.

С промените наемателят ще има право, без да дължи обезщетение или неустойка, да се откаже от сключения договор в срок от 14 дни. Търговците обаче ще имат задължение да дадат на клиентите си отделен стандартен формуляр за улесняване упражняване правото на отказ на потребителя от сключения договор. Ако този формуляр не бъде предоставен, потребителят ще има право да се откаже от договора в срок от 1 година и 14 дни след подписването му.

Търговецът е длъжен да осигури на потребителя предоговорна информация преди сключването на съответния договор. Новата уредба на договорите за разпределено във времето право на ползване на собственост обхваща не само правото на потребителя срещу заплащане да ползва един или няколко недвижими имота, но също така и на друго движимо имущество, използвано за настаняване - яхти, каравани и други.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини