Отидете към основна версия

3 030 9

Българските хотели са най-добри в Европа

  • хотел-
  • категория-
  • класация

България е лидер в класацията на европейските страни с най-добрите хотели като съотношение „цена-качество", съставена от сайта за онлайн резервации Hotel.Info. Класацията е направена според отзивите на клиенти, които са оценявали 210-те хиляди хотела в базата данни на сайта в балове от 0 до 10. Българските хотели са получили оценка от 7.61 бала за съотношението цена-качество. Второ място заеха хотелите в Полша и Чехия със 7.6 бала. Трети са хотелите в Унгария със 7.59 бала.

Следващите две позиции са заети от други две страни от Източна Европа - Босна и Херцеговина и Румъния. В Топ 10 се наредиха още хотелите в Португалия, Испания, Австрия и Германия. В двайсетицата на европейските страни с оптимално съотношение цена - качество клиентите са подредили Словакия, Сърбия, Хърватия, Италия, Ирландия, Турция, Гърция, Финландия, Швейцария и Франция.

Хотелите в Москва продължават да държат първенството по скъпотия в света, макар че цените и там падат, пише Bloomberg, като цитира анализ на цените на хотелските услуги за бизнес клиенти, изготвен от Hogg Robinson Group Plc. По този показател Москва изпреварва Ню Йорк, Женева, Париж и Цюрих. Средната цена на хотелска стая в Москва през 2010 г. според Hogg Robinson е спаднала с 3% до 258.67 паунда, или 415 долара. Единственият друг град в Топ 10, в който има спад, е Доха (Катар).

В Цюрих, Хонконг и Стокхолм цените са се увеличили с около 10%. В Ню Йорк през миналата година цените са се повишили с 3% до 211.92 паунда. В Цюрих ръстът е от 13% до 198.58 паунда, а в Женева от 9% до 203.42 паунда. В Париж цената остава непроменена на 201 паунда. Най-голямо поевтиняване има в Абу Даби. Строителството на нови хотели там доведе до понижаване на цените с цели 25% до 167.81 паунда. В Бризбейн (Австралия) цените са се повишили с 32%, а в Сидни с 21%. В Лондон средната цена се повишава с 3% до 156.91 паунда, което отрежда на английската столица 29-о място в света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини