Last news in Fakti

17 Март, 2011 11:54 3 018 9

Българските хотели са най-добри в Европа

  • хотел-
  • категория-
  • класация

България е лидер в класацията на европейските страни с най-добрите хотели като съотношение „цена-качество", съставена от сайта за онлайн резервации Hotel.Info. Класацията е направена според отзивите на клиенти, които са оценявали 210-те хиляди хотела в базата данни на сайта в балове от 0 до 10. Българските хотели са получили оценка от 7.61 бала за съотношението цена-качество. Второ място заеха хотелите в Полша и Чехия със 7.6 бала. Трети са хотелите в Унгария със 7.59 бала.

Следващите две позиции са заети от други две страни от Източна Европа - Босна и Херцеговина и Румъния. В Топ 10 се наредиха още хотелите в Португалия, Испания, Австрия и Германия. В двайсетицата на европейските страни с оптимално съотношение цена - качество клиентите са подредили Словакия, Сърбия, Хърватия, Италия, Ирландия, Турция, Гърция, Финландия, Швейцария и Франция.

Хотелите в Москва продължават да държат първенството по скъпотия в света, макар че цените и там падат, пише Bloomberg, като цитира анализ на цените на хотелските услуги за бизнес клиенти, изготвен от Hogg Robinson Group Plc. По този показател Москва изпреварва Ню Йорк, Женева, Париж и Цюрих. Средната цена на хотелска стая в Москва през 2010 г. според Hogg Robinson е спаднала с 3% до 258.67 паунда, или 415 долара. Единственият друг град в Топ 10, в който има спад, е Доха (Катар).

В Цюрих, Хонконг и Стокхолм цените са се увеличили с около 10%. В Ню Йорк през миналата година цените са се повишили с 3% до 211.92 паунда. В Цюрих ръстът е от 13% до 198.58 паунда, а в Женева от 9% до 203.42 паунда. В Париж цената остава непроменена на 201 паунда. Най-голямо поевтиняване има в Абу Даби. Строителството на нови хотели там доведе до понижаване на цените с цели 25% до 167.81 паунда. В Бризбейн (Австралия) цените са се повишили с 32%, а в Сидни с 21%. В Лондон средната цена се повишава с 3% до 156.91 паунда, което отрежда на английската столица 29-о място в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазар

    13 4 Отговор
    Не може да бъде! В едно неещо да сме най-добри!Браво на нашите хотелиери!
  • 2 ха ха ха ха

    7 10 Отговор
    Ура другари, българските дупки - най-големи дупки !
  • 3 Монката

    7 3 Отговор
    Баш този, който е на снимката, не е най-добрия хотел.. Преди 3 години бях в него на почивка, уж в реновирана стая - пълна трагедия. За да пестят ток, не пускаха климатиците във фоайето и през деня температурата се движеше между 35 и 40 градуса.
  • 4 bubblehead

    11 1 Отговор
    Ето я поредната статия в която фактите ще бъдат напълно игнорирани за да не се разваля празненството на нашенския провинциализъм... ха-ха-ха! Даже и да иска човек да сподели в какъв забележително мизерен хотел е спал в Ню Йорк ( такова нещо просто не съществува у нас) и това за само $300 на вечер, то ще бъде освиркан о одюдюкан от веждите които в хотел не са спали но имат мнение...
  • 5 ХАХАХА

    2 3 Отговор
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!
  • 6 Рубин

    1 1 Отговор
    Ето един 4* хотел като доказателство за българското качество: http://hotel-rubin.hit.bg/
  • 7 благой

    1 6 Отговор
    E, този от снимката е официално, т.е. по БЪЛГАРСКА категоризация 4 звезди, но стаите са около 2 реално
  • 8 Реал

    0 1 Отговор
    Докато не си оправим инфраструктурата към хотелите и като цяло в държавата, колкото и класации да излизат, никой няма да им вярва.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.