Отидете към основна версия

1 647 1

По-добра икономика повече сделки с имоти

  • имоти-
  • сделки-
  • калифорния

Секторът на недвижимите имоти в Калифорния продължава да набира скорост. През април 2015 г. се отчита ръст както в броя на реализираните сделки, така и в цената на квадратен метър жилищна площ. Продажбите отчитат 6.3% повишаване спрямо март и 7.3% спрямо същия месец на миналата година. Ако темповете на ръст се запазят, то към края на 2015-а 391 680 жилища ще сменят собственика си, съобщава специализирания сайт World Property Journal.
"Имотният пазар продължава своя ръст благодарение на подобряване на икономическата ситуация в САЩ. Разкриването на нови работни места и повишаване на предлагането тласнаха продажбите нагоре до нива от 2008 г.", казва Крис Кутски, президент на калифорнийската асоциация на брокерите.
Средната цена на жилища за едно семейство отчита ръст през април и на месечна, и на годишна база. За месец се е повишила с 9.2%, до 468 550 USD, което e максимум да последните 7 месеца. Средната стойност през април е със 7.2% по-висока спрямо същия месец на 2014 г.
Темпът на продажби е по-бърз от този на предлагане. Повечето сделки се дължат на факта, че много от купувачите успяха да си възстановят кредитния рейтинг и отново са готови да си купят жилища.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини