Отидете към основна версия

2 839 0

Създадоха бункер по случай Армагедон (СНИМКИ)

  • бункер-
  • сащ-
  • продажба

Американската компания Vivos Group представи нов бункер, който може да преживее Армагедон и дори зомби апокалипсис. Убежището е за 5000 души и е способно да издържи масиран артилерийски удар. Името на проекта е xPoint и се намира в Дакота (САЩ). Пръвоначалният замисъл е бил да бъде в помощ на армията, но е бил продаден и модернизиран. През 1942 г. комплексът бункери в Дакота е служил за склад на взривни вещества и снаряди. След това е използван за оперативен щаб в региона.

Комплексът включва в себе си 575 обекта. Всеки е с дължина 10-20 метра и е широк 8 метра. Vivos Group купува цялата база през 2016 г. и я преобразува. Цената на всеки от бункерите е 12 000 USD с частично обезпечаване и 20 300 USD с висока степен на защита. Вземайки под внимание последните данни на учените, подобна покупка е напълно оправдана. Бункерите могат и да бъдат наети за 99 години. Годишната рента е 1000 USD плюс депозит от 25 000 USD.

На стените на бункерите са разположени LED екрани, които имат функцията на прозорци, чрез които се вижда заобикалящата бункера среда. В бункера може да бъдат разположени три стаи, кухня, дневна и стая за домашно кино.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини