6 Януари, 2017 10:39 1 797 3

Конгресът на САЩ с удар по ООН и Обама

  • конгрес-
  • оон-
  • сащ

Отхвърлиха резолюцията срещу политики на Израел

Камарата на представителите на САЩ гласува за преразглеждане на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, критикуваща израелската заселническата политика по Западния бряг, съобщи Fox News.

От там излезе двупартийна декларация, в която действията на ООН се определят като едностранни и антиизразелски. Тя беше подкрепена с 342 на 80 гласа.

„Президентът Барак Обама изоставя нашият верен съюзник. Сега Израел има най-голяма нужда от нас“, заяви говорителят на Камарата на представителите Пол Райън.

Администрацията на Обама се въздържа при гласуването на 23-ти декември, с което позволи приемането на резолюцията на ООН. Това предизвика критики от страна на републиканците и новия президент Доналд Тръмп.

От Белия дом обявиха, че Обама е поддръжник на Израел, но не одобрява заселническата политика на Беянмин Нетаняху.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    5 1 Отговор
    Май краварите взеха да подливат вода и на най близките си съюзници.
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Често съм мислил как да бъде решен израелско-палестинския конфликт и стигнах до следната основна идея: конфликта трябва да се разсредоточи по следния начин , когато се строи къща на западния бряг за израелско семейство(желателно с деца), до нея с обща ограда къща със същата архитектура да се построи и за палестинско семейство и те с деца.Входовете в оградите за влизане в именията една до друга и със закачени съответните знамена . а по средата това на ООН.В средната част на общата ограда да се изгради, обща детска площадка за децата,които да могат да влизат свободно в нея от двете страни и да играят заедно.Тъй като родителите обичат своите деца и видят как децата мирно и весело си играят заедно без да се мразят това дава повод за размисли при възрастните и на намаляване на тяхната омраза и ненавист.

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Страхотна идея,но първо я тествай как работи тук в БГ,като просто заместиш израелците с българи ,а палестинците-с цигани.