5 Януари, 2017 20:16 1 931 1

САЩ погнаха сина на Осама бин Ладен

  • сащ-
  • санкции-
  • бин ладен

Санкции за него и лидер на Ал Кайда

САЩ въведоха санкции срещу сина на Осама бин Ладен – Хамза бин Ладен, съобщи USA Today.

Санкции са наложени и срещу лидера на Ал Кайда на Арабския полуостров Ибрахим ал Бана.

Според Държавния департамент Хамза бин Ладен извършва дейности, „представляващи сериозен риск за безопасността на гражданите на САЩ“. Смята се, че той е член на Ал Кайда от 2015 г. и призовава за атаки срещу големи европейски и американски градове.

За Ал Бана пък се казва, че „отдавна участва в подготовката на бойци за групата“. САЩ вече предложиха $5 млн. за информация за неговото залавяне. Всички имоти и авоари на двете лица в САЩ са запорирани. Американски компании не могат да правят бизнес с тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    3 1 Отговор
    Колко е велика Америка , просто да ти се повърне! Те освен да налагат санкции в друго не ги бива. Тероризират цял свят, а не могат да се справят с двама души ! Смятало се , че сина на Ладен бил член на алкайда, какво откритие. Нима очаквате да е демократ или републиканец? Нали вие се хвалехте, че убихте баща му заради кулите, които сами съборихте! Защо позволихте на сина му да придобие имоти във вашата държава, да върти бизнес, като знаете кой е? Великата Америка се страхува от двама мангала , а ние се надяваме да ни закриля, оле мале бог да ни пази! Обама щом не можеш да се справиш със сина на Ладен, как мислиш , че ще имаш успех срещу Путин?