Last news in Fakti

5 Януари, 2017 19:14 2 973 17

Русия е голяма заплаха за САЩ

  • русия-
  • заплаха-
  • сащ

Това се казва в доклад на висши разузнавачи

Русия е голяма заплаха за САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Руските кибератаки представляват голяма заплаха за САЩ. Това са заявили високопоставени разузнавачи на изслушване в Конгреса, съобщи „Ройтерс“.

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клaпър, директорът на Агенцията за национална сигурност Майк Роджърс и отговорникът за разузнаването към министерството на отбраната Маршъл Летър говориха пред комисията по въоръжените сили.

Според тях Русия е сериозна заплаха за широк кръг от американски интереси.

„Русия е сериозен кибериграч, който представлява сериозна заплаха за американските правителство, военни, дипломация и инфраструктура“, се казва в общо изявление.

Това стана, докато новият президент на САЩ Доналд Тръмп изразява скептицизъм по обвиненията за руски кибератаки срещу Демократическата партия на САЩ. На Белия дом е бил предаден и класифициран доклад за намесата на Русия. Той трябва да бъде публикуван през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    30 12 Отговор
    САЩ е голяма заплаха за света!!!!
    Слава Богу, че има Русия, та ги понашамарва малко, та да си знаят мястото!!!
    Инак - децата нямат спирачки!!!
  • 2 onq s konq

    9 28 Отговор
    Можеш ли да подкрепиш думите си за "нашамарване" на САЩ от Русия ПОНЕ С ЕДИН ПРИМЕР?Или така ти се иска само...А иначе шамарите по руската икономика чет нямат точно от ЕС и САЩ и състоянието на рублата красноречиво говори за това!
  • 3 fen

    18 8 Отговор
    Viva RUS
  • 4 СССР

    18 4 Отговор
    Кой европейски съюз беее? Половината европейски съюз е с Русия!!! Руснаците изритаха сащ от първото място на световната сцена! Американският долар поскъпва но американската дума ОЛЕКВА хахахах!!!
  • 5 Д'Мин

    8 1 Отговор
    Ей тва Русия и Путин най големите страшилища на света. Кат ги чуят тези думи, котката ми скача на полилея, кучето опикава обувките ми а жена ми получава болезнен оргазъм. Йде спрете да плашете домашните ми!!!
  • 6 АдиХичкок

    10 1 Отговор
    ...наистина косите ми настръхнаха от заглавието на статията и коментарите към нея-ужаси !Ама верно ли чифутите акъла ви изпиха ?
  • 7 Хасан

    10 2 Отговор
    Баба Ванга е права. Последния президент ще бъде чернокож и след него САЩ няма да са същите
  • 8 Байсело

    15 3 Отговор
    Ако американците не крадяха от беззащитните държави , не избиваха тяхното население и не си печатаха сами доларите бихте ли ми казали , каква щеше да бъде цената на техния долар? А що се отнася за икономиката на Русия говорят фактите . Толкова са закъсали , че дават на Турците 350 милиона за строежа на Турски поток, който можеше да бъде наш!

    Коментиран от #12

  • 9 Хихихихи

    13 5 Отговор
    Руснаците такива, руснаците онакива, ама лека полека си купуват България, окопават се и някой ден може наистина да станем част от Русия! Тогава кончето, стоянчо и останалите ибрикчии на Обама или ще полетят към милото им отечество САЩ или ще умрът в мъки, дишаики гадния руски въздух на недотолкова милата им мащеха България! А може и Путин да ги заточи в Сибир, не се знае хихихихи? Аз обичам Русия и най вече рускините хихихихихи
  • 10 Spens

    12 4 Отговор
    F.ck America, viva Russia! Специален поздрав за всички зад океана!
  • 11 дедо дончо

    2 12 Отговор
    Русия - та Русия! Забравяте с кой е била Русия когато нападна Полша?
    Та чак до 1940-41 са били дупе и гащи с Хитлеристка Германия! Планове, за подялба на Европа / Света и тн...
    Така че не ми я хвалете тази Русия!
    Тя е заплаха, за целия свят!
  • 12 дедо ти отново

    2 9 Отговор

    До коментар #8 от "Байсело":

    Ти гледай как живее средния американец и средния руснак!
    Ако не можеш да видиш ще ти кажа!
    Човек който разнася пица в Америка е в състояние да живее повече от прилично за нашите разбирания! Да си покрива ипотеката - или наема !!! Да ходи на Екскурзии - да си купи ЧИСТО НОВА КОЛА да и плаща поддръжка и вноски и тн! Демек живее бяло!
    А средния Руснак е гол и бос! Пие водка - яде царевичен хляб - заврян е в панелка - няма пари да си купи обувки - като ходи на курорти идва в БГ щото му е евтино! Живеят скотски и мизерно затова другаря Путин на техен гръб може да си позволи да отпуска такива средства! То е нещо като Сталин навремето при гладомора - като изнесе житото на Украинците и ги обрече на смърт! Е от там имат кинти за глупостите си тези Руснаци! Кинтите им са на гърба на обикновения гражданин на Русия! Нещо като тука управляващите са милионери - кинти се дават на определени хора а за обикновения българин - НИЩО! Това е порочната практика на РУСКАТА система на управление която се върти и по нашите земи от маса време! Крайно време е да се промени това - демек ние да си го променим като покажем буден граждански дух!

    Коментиран от #14

  • 13 Polonium

    5 1 Отговор
    Bil li e niakoi ot draskachite tuk v libia ili irak predi cravarite da im vnesat demokracia...ili vp siria predi da pomognat na " umerenata upozicia" da se bori za demokracia.... da znaiat kak bese tam predi i kak e sega...
  • 14 релито е такова

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "дедо ти отново":

    Дедо-ти май си още в 80-те години...какъв среден американец те гони бе-че те почти не останаха като класа в САЩ...Там са или супер богати-или едва плащащи кредитите си работещи...Златното време на средната класа отмина отдавна60-70-80-и началото на 90-те години...И това стана благодарение на либерало-демократическите политически кръгове...които работят само в изгода на корпорациите и техните печалби...С една дума-американската мечта умря отдавна-само ти явно не си разбрал...
  • 15 на баба ти хвърчипляктора

    7 0 Отговор
    За да живее един американец така е страдал някой друг, някоя майка е плаквала сина си, някое дете е стояло гладни и на студено! Въобще не ми ги хвалете тия лицемери, престорената им любезност е отвратителна! Всичко, което става в света е дирижирано от тях и безброй хора страдат, умират и гладуват, за да може разносвача на пици в САЩ да си купи нова ЯПОНСКА кола!
  • 16 Да го тура на Хасан

    1 7 Отговор
    Аман с тая Русия и САЩ ! Като гледам тука пишат само руснаци живеещи в България ! Марш руските пияници в пияна и студена Русия ! ТУК Е БЪЛГАРИЯ или вас не ви интерисува А ? Шматки !
  • 17 ВВВВВВВВ

    0 2 Отговор
    А бе тука руски форум ли е? Толкова смърди от коментарите на руска воня, че чак не се трае. То бива, бива руски г.зоблизци, ама чак пък толкова. Само да попитам ушанкофилите във форума, руски коли ли карат, руски компютри ли ползват, телевизията дето зяпат в РОССИЯ ли я изнамериха, мечтаят си копелетата им в РОССИЯ ли да учат, студентските бригади в РОССИЯ ли са или в омразните ви Сащ, руски ваксини ли си слагат или руски хапчета гълтат, медицинската апаратура при прегледите им руска ли е, а глупаци такива. Омитайте се веднъж за винаги в Сибир и оставете България на мира. Нали ви се живее в Русия или май хич не е така, ха ха.