Отидете към основна версия

18 692 14

Най-странната къща на света (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • къща-
  • дизайн-
  • архитектура

На пръв поглед къщата изглежда като всяка друга – прозорци, балкон, врата, покрив. Достатъчно е обаче само да се обърнете малко настрани, за да видите колко странен всъщност е имотът. Вместо стени задната част е насип.

Нестандартната къща е построена през 2006 г. в градчето Клинтън (Масачузц, САЩ) от Formworks Buildings Inc. Компанията е специализирана в строителството на екологично чисти къщи, които са частично или напълно скрити от слоеве земна маса. Този енергоефективен имот може да издържи практически на всякакви метеорологични условия. Отгоре е покрит със земя, а в задната част дебелината на земната маса достига до 7.5 метра, което е отлична изолация.

Къщата е с разгъната застроена площ от 300 кв.м. Състои се от три спални, дневна, две бани, кухня, трапезария и складово помещение. От едната страна има гараж за две коли.

Единственият минус на подобен имот е дефицитът на естествена светлина в помещенията. Но това се компенсира от месечната цена за отопление на къщата. Всички комунални услуги възлизат на 150 USD на месец, което е с 90% по-малко в сравнение с режийните за аналогични имоти.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини