Отидете към основна версия

15 664 21

Един човек блокира ремонт за 7 млн. лв.

  • пловдив-
  • обществена поръчка-
  • ремонт-
  • улици
Снимка: М. Богданова ©

Дългоочакваният ремонт на улици в пловдивския кв. „Коматево” е блокиран. Причината е, че обществената поръчка е обжалвана.

За ремонта община Пловдив безпрецедентно задели цели 1 млн. лв. от бюджета. Голямата обществена поръчка за избор на изпълнител бе обявена в края на февруари, ден преди отваряне на офертите обаче в Общината е постъпила жалба, регистрирана в КЗК, която съдържа искане за налагане временна мярка за спиране на процедурата, припомня Plovdiv24.bg

„Затова към момента всички действия по хода на процедурата се преустановяват до влизане в сила на определението, с което се отхвърля искането за налагане на мярката, или решението по жалбата, ако е наложена временна мярка”, казва главният инженер на Общината Йордан Калев.

Освен текущия ремонт на уличната мрежа в кв. "Коматево" жалбата стопира още изборът на изпълнители на текущи ремонти на улици и булеварди във всички шест района на Пловдив за обща сума от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на район "Северен", район "Източен" и район "Централен" и обща сума отново от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на район "Западен", район "Южен" и район "Тракия". Ремонтът на улици в квартал "Коматево" е отделна обособена позиция, за която са обявени 833 333 лева (без ДДС).

Абсурдът се състои в това, че обществената поръчка се обжалва от фирма "Пътна маркировка“ ЕООД - Стара Загора, която е регистрирана с 2 лева капитал и едноличен собственик Живко Жеков. През януари тя спира чрез обжалване поръчки на АПИ за ремонти на пътища в Смолян, Благоевград и Кърджали на стойност 44 милиона лева. В същия ден, когато обжалва поръчката в Пловдив, пуска жалба и за основен ремонт в улиците в Сливен и населените места в общината, както и за реконструкция на ВиК мрежата в Гълъбово. Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков, или я отхвърля. После спорът отива във Върховния административен съд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини