Отидете към основна версия

3 027 3

Новата страст на китайците

  • китайци-
  • инвестиции-
  • байкал
Снимка: Shutterstock

Безспорно китайците са сред най-големите инвеститори в сектора на недвижимите имоти по света. Особеното при тях е, че почти всяка година или най-много на две те откриват нови нестандартни на пръв поглед места за инвестиция в недвижимости. Тази година страстта им е придобиването на земя в Иркутска област в Русия. Масово изкупуват парцели в Байкал и дори приватизират част от бреговата ивица. Дори е публикувана петиция, в която се посочва, че 10% от земята в няколко курортни селища е китайска собственост.

Строителството на места вече е започнато, въпреки че за част от инвестициите няма необходимите разрешителни документи все още.

За да се предпазят от по-нататъшното нашествие на китайци се предлага туристическите посещения да бъдат регулирани чрез квоти. През миналата година регионът е бил посетен от 800 000 китайци, а за тази се очаква техният брой да надхвърли 1 млн. души. Доводите за ограничаване е, че нашествието на толкова много хора влияе негативно върху природата и чистотата на езерото.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини