Last news in Fakti

3 Април, 2018 10:07 3 014 3

Новата страст на китайците

  • китайци-
  • инвестиции-
  • байкал
Новата страст на китайците - 1
Снимка: Shutterstock

Безспорно китайците са сред най-големите инвеститори в сектора на недвижимите имоти по света. Особеното при тях е, че почти всяка година или най-много на две те откриват нови нестандартни на пръв поглед места за инвестиция в недвижимости. Тази година страстта им е придобиването на земя в Иркутска област в Русия. Масово изкупуват парцели в Байкал и дори приватизират част от бреговата ивица. Дори е публикувана петиция, в която се посочва, че 10% от земята в няколко курортни селища е китайска собственост.

Строителството на места вече е започнато, въпреки че за част от инвестициите няма необходимите разрешителни документи все още.

За да се предпазят от по-нататъшното нашествие на китайци се предлага туристическите посещения да бъдат регулирани чрез квоти. През миналата година регионът е бил посетен от 800 000 китайци, а за тази се очаква техният брой да надхвърли 1 млн. души. Доводите за ограничаване е, че нашествието на толкова много хора влияе негативно върху природата и чистотата на езерото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 6 Отговор
    Като нашествие на скакалци са китайчетата. С този темп на нарастване на финансовите им възможност направиха голяма част от извистните туристически места неприятни за посещение.

    Коментиран от #2

  • 2 турист

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    На теб пък кой ти каза че си желан турист и с присъствието си правиш туристическите места приятни за посещение?
  • 3 Сандали с чорапи

    0 0 Отговор
    Китайците са най-големите . Превземат и се размножават , като въшки в къдрава коса , на плешив човек .