Отидете към основна версия

11 889 9

Къща напечатана на 3D принтер (СНИМКИ)

  • дизайн-
  • къща-
  • принтиране-
  • 3d

През последните години 3D принтирането се разраства много бързо. Съвсем неочаквано въпросната технология намери широко приложение в строителство. Всяка година се появяват поне по няколко сгради със странна форма и предназначение, напечатани на 3D принтер. Поредният шедьовър беше представен на изложението Salone del Mobile. Авторите бързат за уточнят, че става дума само за прототип, но резултатите са повече от впечатляващи, тъй като имотът е напълно пригоден за живеене.

Името на проекта е 3D Housing 05 и има за цел да покаже развитието на 3D печата в областта на жилищното строителство. Къщата е построена като са използвани специални роботизирани технологии. Печатът е реализиран почти без човешка намеса.

Роботът принтер е разработен от CyBe Construction. Цената му е почти 400 000 USD. Само по себе си подобна машина има за цел именно строителството на сгради, а не на реализирането на единични проекти.

Разгънатата застроена площ на къщата е 100 кв.м. Има няколко помещения – кухня, трапезария, дневна, спалня. Тоалетната и банята са отделно. Мебелите вътре също са напечатани на 3D принтер.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини