Отидете към основна версия

7 631 13

И малкото жилище може да е стилно (СНИМКИ)

  • жилище-
  • интериор-
  • дизайн

Много от собствениците на малки жилища смятат, че техните имоти не могат да влязат в категорията „лукс”. В действителност това не е така. Екип от интериорни дизайнери доказа, че дори и най-малкият апартамент може кардинално да бъде преобразен, стига да се приложат няколко интериорни тайни.

„Микро жилище” е малък апартамент, в който има всичко, каквото и в по-големите жилищни имоти, но тук е „опаковано” в една стая, с изключение на банята, която в дадения пример е „скрита” по-далеч от коридора. В действителност в едно малко помещение дизайнерите са съумели да разположат кухня, ъгъл за хранене, дневна и спалня.

Първата тайна при микро жилищата е, че всичко в него трябва да има двойно предназначение. Дървената маса и висящият винен шкаф са допълнени с метални бар столчета. Червените марокански чаши за чай придават цветово разнообразие в помещението.

На въпроса към дизайнерите, как са успели да поберат толкова много вещи на толкова малко площ, те обясняват, че „са се избавили от всички ненужни вещи и това много е „разтоварило” пространството”. Така например, защо е необходимо в жилището да се съхранява сервиз за 12 души, които така или иначе не могат да се поберат толкова хора в него. Акцентът е бил да се запазят и поставят на видно място ценните за собствениците предмети. Втората хитрост при малките жилища е, че се прилага политика на замяна на една с друга вещ. Т.е. ако собственикът иска да си купи нова вещ, то той трябва да е готов да се раздели с друга, която в момента е в дома му.

Друг важен момент е естествената светлина. Дизайнерите препоръчват колкото се може повече време щорите да са дръпнати, така че в помещението да влиза повече светлина и да го прави визуално по-голямо. В случая има три големи прозореца, които придават лек и естетически вид на жилището.

Струва си да се обърне внимание на великолепната дървена пейка, която придава органически съвременна нотка в жилището. Малкото писалище, разположено срещу леглото, спомага да се отдели спалното пространство от останалата част на жилището, което прави имота малко „по-луксозен”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини