Отидете към основна версия

16 Ноември, 2018 21:24, обновена 16 Ноември, 2018 21:24 5 124 11

Вторият мост във Варна зависи и от държавата

  • аспарухов мост-
  • варна-
  • бузев-
  • строеж

Престижно е един град да има много мостове

Снимка: Shutterstock

Редица сдружения с нестопанска цел предлагат различи варианти за втори Аспарухов мост. Според едни, той може да е продължение на новия бул. „Левски”, а други предлагат вариант за почти успоредното му изграждане на сегашния на две нива.

„Всички искаме да имаме втори мост, защото най-малкото трябва да имаме алтернатива на сегашния. Аз съм оптимист за неговото изграждане, но на първо място трябва да се разпределят отговорностите на държавата, на общината и тогава да се гледа към частни инвеститори” е мнението на главния архитект на Варна Виктор Бузев пред ФАКТИ.

Единият вариант е той да е част от автомагистрала „Черно море”. Според главният архитект на Морската столица държавата трябва да направи т.нар. мост, който е при „Казашко”. „Той изнася върху себе си първокласната пътна мрежа (1-9), което също е ангажимент на държавата. Това е алтернативата на магистралата, тъй като ако тя е платена, държавата трябва да представи алтернатива за винетките и чак тогава е т.нар. втори мост, който е в града”, обясни арх. Бузев. Той е градски мост и е ангажимент на община Варна.

„Няколко пъти казвам, че все още не сме изчерпали потенциала на съществуващия мост, за да правим втори. Иначе големите богати градове по света правят много мостове, тъй като това е престиж”, заключи главният архитект на Варна.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини