Отидете към основна версия

8 118 21

Столичният квартал „Младост” с 60 нови сгради

  • жилища-
  • младост-
  • imot.bg-
  • строеж

Оферират се малко жилища в етап на строеж

Снимка: М. Богданова ©

Столичният квартал „Младост” продължава да бъде сред най-апетитните места за строителните предприемачи. Поредното доказателство за това е, че там ще бъдат изградени близо 60 нови блока. Повечето от тях ще са над 10 етажа. По информация на Фрогнюз, документите за застрояването са подготвяни независимо от мощните граждански протести срещу презастрояването.

"Предвижда се мащабно застрояване по мои груби сметки около 500 000 кв. м. разгърната застроена площ. Това са нови около 15 000 жители и нови над 10 000 автомобила. Представете си това застрояване какво допълнително натоварване ще представлява за един квартал, който и без това е изключително презастроен. Една много малка уличка като ул. "Ана Ахматова" ще трябва да обслужва нови допълнителни около 2000 автомобила. Според мен този план трябва да бъде отменен, за да се изчака завършването на "Визия за София", която трябва да е готова през юни месец догодина. Терените, които достигат до магазин Метро трябва да бъдат част от Източен парк, а не да се застрояват”, каза общинският съветник Войслав Тодоров на общественото обсъждане на ПУП-а за разширение на Младост 1А.

През тази година над 70% от сделките с жилища са се сключвали на етап строеж. В кварталите с най-силно търсене на апартаменти те се продават още в съвсем начален етап на изграждане, коментират анализатори. Младост също може да бъде причислен в тази група. Там към момента се оферират едва около 30 двустайни жилища в етап на строеж, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. Цената им започва от 69 000 EUR за двустайно жилище от 63 кв.м. и достигат до 90 000 EUR за апартамент с разгъната застроена площ от 80 кв.м.

Най-много – близо 70, е броят на оферираните тристайни жилища в етап на строеж в Младост. Най-евтините са 97 900 EUR. Площта им е 88 кв.м. Най-големите жилища с три спални са с площ 133 кв.м. и цена 159 000 EUR. Разположени са в сграда в близост до метростанция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини