Отидете към основна версия

11 841 28

Пловдив гласува пари за инфраструктурата на VW

  • пловдив-
  • инфраструктура-
  • терен-
  • пари

Даряват 300 000 лв. на община „Марица”

Кметът на Пловдив Иван Тотев предложи на вчерашното заседание (бел. ред. 30 май) на Общинския съвет да бъдат дарени 300 000 лв. на община „Марица”. Парите са за изграждане на инфраструктура във връзка с предстоящото изграждане на високотехнологичен парк „Пловдив”, който е част от Икономическа зона „Тракия”. Със средствата също ще се осигури водозахранване и ще се изгради пречиствателна станция.

Искането предизвика скандал сред общинските съветници. Представителите на Патриотичен фронт, Съюз за Пловдив и БСП поискаха да знаят за кой точно имот става дума. От Община Пловдив обаче отказаха информация, като цитираха премиера Бойко Борисов: „Като трябва да мълчим, да мълчим”. Съветниците излязоха в 5-минутна почивка, за да се разберат, след което гласуваха парите да бъдат дарени на община „Марица”. Парите се вземат от район „Северен”.

Имотът, за който ще се подготвят проекти, ще бъде предоставен на VW. Намира се близо до Калековец, уточнява Марица.бг. От германския концерн заявиха, че през октомври ще обявят решението си къде точно да инвестират.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини