Отидете към основна версия

17 954 14

Превърнаха малка гарсониера в 2-стайно жилище (СНИМКИ)

  • архитектура-
  • жилище-
  • дизайн-
  • интериор

Малките жилища са истинско предизвикателство не само за собствениците им, които се стремят да ги направят по-големи, но и за интериорните дизайнери. Последните имат безброй идеи как да превърнат малкото жилище в уютен дом.

Колкото и старо да е жилището, то може да заприлича на ново благодарение на най-новите технологии в строителството и интериорния дизайн. Реален пример е това жилище в Москва тип „хрущовка”. Разгънатата му застроена площ е едва 34 кв.м. С помощта на интериорни дизайнери, обаче собствениците са успели да го превърнат в удобен двустаен апартамент.

Специалистът е решил да създаде зонирано жилище. Банята е умалена дотолкова, доколкото в нея да се побере мивка, тоалетна, душ и пералнята. В малка ниша са поставени стелажи, където да се съхраняват част от тоалетните принадлежности на собствениците. Визуално помещението изглежда по-голямо, тъй като са използвани огледала.

Непосредствено до банята е разположен кухненския бокс. В тази част на жилището има прозорец и дизайнерът е решил да използва това като е превърнал мястото в работна зона. По този начин е икономисал място за трапезарията и дневната. Рационалното използване буквално на всеки сантиментър от жилището е позволило да се създаде пълноценна кухня, където се е намерило място за битовата техника, оборудването и шкафове.

Масата за хранене играе ролята на своеобразен разделител между кухнята и дневната, която е семпла и не е препълнена с мебели. Благодарение на оригиналната модулна стена с голяма гланцирана фасада с огледала, се създава впечатление за повече пространство.

Акцентът на жилището обаче е напълно изолираната спалня. Да се обособи е станало възможно благодарение на напълно подвижни огледални модули, които са допълнително декорирани с изящни матирани рисунки с огромни дървета. Именно това е била и финалната нотка на автора на проекта. По този начин е създадено усещане, че обитателите на дома са сред природата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини