Отидете към основна версия

12 729 23

Бизнесмен купи голям недостроен комплекс

  • пловдив-
  • строеж-
  • малек насер-
  • инвестиции

Вместо за 14.5 млн. лв. го придобива за 3.6 млн. лв.

Малек Насер, който е бизнесмен от сирийски произход, е новият собственик на един от големите недовършени комплекси в Пловдив. Имотът се намира бул. „Пещерско шосе” и вече 10 години няма кой да го дострой.

Първоначален инвеститор на комплекс е „Вивиан зона“ ЕООД на Васил Апостолов. През 2009 г. той променя името на фирмата на „Кристи Билд“. Заради необслужения кредит по строителството се налага запор на компанията, а банката заемодател взима собствеността на сградата. Последните строителни дейности по нея са през 2011 г., а оттогава работят няколко търговски комплекса на партерното ниво.

Първият търг пропада, поради високата стартова цена от 14.5 млн. лв. – колкото е и банковият кредит на сградата. Следват още няколко търга, като при всеки началната цена е по-ниска, както е по закон. Така Насер придобива имота срещу 3.6 млн. лв.

На няколко пъти търговете за сградата пропадаха, тъй като началната цена на комплекса започваше от 14,5 млн. лева, на колкото възлизаше и банковия кредит за сградата.

„Комплексът ще бъде на 16 етажа, като ще има офис помещения, но по-голямата част ще са жилища и апартаменти. Водим вече и преговори за възстановяване на хипермаркета на партерния етаж”, казва д-р Малек Насер, цитиран от TrafficNews.bg. Първоначалният проект на сградата е за разгъната площ от над 38 500 кв.м. Преди строителството да спре, инвеститорът е успял да изградил и подземния паркинг на 3 нива, който е за близо 250 автомобила, а има и наземен за 50 места. Първите 3 етажа също са завършени, като на груб строеж са още 3 нива в различните секции на сградата.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 9 гласа.

Свързани новини