Отидете към основна версия

11 291 4

Най-скъпите луксозни имоти

  • милиардери-
  • градове-
  • цени-
  • лукс

Колкото повече милиардери има в един град, толкова по-скъпи са имотите в него. Доказателство за това е Ню Йорк. В мегаполиса са едни от най-скъпите имоти в света, а броят на милиардерите е 85 - от бившия кмет на града Майкъл Блумбърг до известния инженер и бизнесмен Дейвид Кох. Тяхната дейност е спомогнала за поскъпване на луксозните имоти с 15%. Актуалната средна цена на квадратен метър жилищна площ е 34 660 долара, сочи проучване на консултантската компания Savills.

Най-високите цени на луксозните имоти са в Хонг Конг и Токио, съответно 90 100 USD/кв.м и 68 350 USD/кв.м. На трето място е Лондон с цена от 36 600 USD/кв.м. Що се отнася до лидера сред градовете, то в него живеят 79 милиардера, а за последните пет години цените на имотите са се повишили с 51%.

Китайската столица Пекин е изключение - тук цената на квадратен метър луксозна площ не съответства на броя на милиардерите. В този град те са едва 61, а цените на лукс имотите са едни от най-високите за страната - 19 160 USD/кв.м. Това е двойно повече в сравнение с преди 5 години.

Най-евтините луксозни имоти, според Savills, се намират в Дубай. За последите 5 години цените там са се повишили с 13%, до 8070 USD/кв.м. В емирството живеят 15 милиардера.

ТОП 10 на градовете с най-скъпи луксозни апартаменти

2

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини