Отидете към основна версия

4 427 14

Строят нови социални жилища в Пловдив

  • пловдив-
  • социални жилища-
  • строителство

Инвестицията е на стойност между 3 и 4 млн. лв.

Снимка: Shutterstock

В пловдивския район „Източен” ще бъдат изградени 74 броя социални жилища по ОП „Региони в растеж”. В тях ще имат право да живеят социално слаби пловдивчани и хора, попадащи в различни маргинални и рискови групи. Инвестицията е на стойност между 3 и 4 млн. лв.

Големината на имотите ще е между 25 и 100 кв.м. Ще се отдават под наем напълно обзаведени. Право да живеят в тях имат хора без покрив над главата, както и такива, които живеят в много лоши битови условия, непълнолетни родители, многодетни семейства или хора с деца с влошено здраве и увреждания, както и за лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерския съвет.

Условието е тези хора да не притежават никакво имущество – движимо и недвижимо, да не отказват работа и да са ангажирани с образованието на децата си. Те ще могат да ползват жилищата до 3 години от настаняването си. Общинският съвет ще определи и месечния наем, който се очаква да бъде съвсем минимален.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини