Last news in Fakti

26 Ноември, 2019 16:05 4 414 14

Строят нови социални жилища в Пловдив

  • пловдив-
  • социални жилища-
  • строителство

Инвестицията е на стойност между 3 и 4 млн. лв.

Строят нови социални жилища в Пловдив - 1
Снимка: Shutterstock

В пловдивския район „Източен” ще бъдат изградени 74 броя социални жилища по ОП „Региони в растеж”. В тях ще имат право да живеят социално слаби пловдивчани и хора, попадащи в различни маргинални и рискови групи. Инвестицията е на стойност между 3 и 4 млн. лв.

Големината на имотите ще е между 25 и 100 кв.м. Ще се отдават под наем напълно обзаведени. Право да живеят в тях имат хора без покрив над главата, както и такива, които живеят в много лоши битови условия, непълнолетни родители, многодетни семейства или хора с деца с влошено здраве и увреждания, както и за лица, чийто среден доход на член от семейството за предходните 12 календарни месеца от всички източници е по-нисък от законоустановения месечен размер на гарантирания минимален доход за страната, определен с акт на Министерския съвет.

Условието е тези хора да не притежават никакво имущество – движимо и недвижимо, да не отказват работа и да са ангажирани с образованието на децата си. Те ще могат да ползват жилищата до 3 години от настаняването си. Общинският съвет ще определи и месечния наем, който се очаква да бъде съвсем минимален.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа

    32 0 Отговор
    То е ясно за кой етнос се строй

    Коментиран от #3

  • 2 Василев

    16 0 Отговор
    Не ми се мисли след няколко години този блок на какво ще прилича.Друг е въпроса защо българите нямат вяра ни на общината ни на държавата.Четете ли какво пише в статията дават ти жилище но до три години.Значи дори и да си съвестен платец не три години а може да дойдат и да те изхвърлят след три седмици.За това и българите се борят за свое както казват скърбите-око да види и ръка да пипне , това е.
  • 3 Последния софиянец

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ааа":

    За избирателите на Бойко само най доброто. Ромите имат по много чавета, затова им строят мезонети и тристайни.

    Коментиран от #14

  • 4 Мемиш Иванов

    16 0 Отговор
    А кой ще поддържа жилищата, ремонти, етажна собственост , общи части ??? Общежитията се поддържат от общината. За Филибето не знам как е.
  • 5 соросоидни кърлежи

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: непълнолетни родители.... тя на 12години той на 45г. педафилска държава и го признаваме...По тоя начин подтикваме към този отвратителен безнес-деца срещу пари...
  • 6 КОН ДЬО

    13 0 Отговор
    А кончту как ша качим гори на итажа.

    Коментиран от #8

  • 7 боцмана

    21 1 Отговор
    Източен е един от кварталите на орките в Пловдив . Изборите са спечелени , следват облагите за електората , които са с паричките на всички нас. Пак ще платим изборите на вожда и облагите на мургавите му избиратели. Накъде отиваш България?
  • 8 боцмана

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОН ДЬО":

    Със сансьорина , ба бате!!!

    Коментиран от #10

  • 9 балон

    11 2 Отговор
    очевидно е, че алчните брокери, банки и строители надуха нов страшен имотен балон и при социалните жилища в Пловдив, а също и в София!!!
  • 10 Уьо

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "боцмана":

    😊 И яхъра на балкона. Да не забравят и хола. По средата на стаята огнище оградено с камъни. Паркета изваден и складиран до едната стена, готов за горене.
  • 11 смях

    7 2 Отговор
    След строежа ще се окаже, че вътре живеят само политици, зам. кметове и общински съветници и техните роднини.
  • 12 Батко ви

    16 1 Отговор
    От години съм на мнение, че в тази държава трябва да се строят затвори. А не социални домове, стадиони и спортни зали. Яко затвори да има и за политици, и за маргинални групи. :)
  • 13 ПОЯСНЕНИЕ

    9 0 Отговор
    И ще са позволени конете по балконите ! ! !
  • 14 audi a8

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    колега няма роми те са си цигани без значение на кой му харесва думата и на кой не