Отидете към основна версия

6 096 5

Тенденциите в интериора през 2020 година

  • дизайн-
  • интериор-
  • тенденции-
  • 2020
Снимка: Shutterstock

Екологичността и близостта до природата ще е лайтмотивът при интериора през 2020 г. Към това ще се прибави и минимализмът. „Обилният” декор остава в миналото. Той ще бъде заменен от натуралното, естественото и минималистичното.

Натуралният стил включва в себе си ползването на естествени материали или в най-лошия случай техни имитации. Меките цветове, камъните, дървото и кожата са най-ярките представители на подобен интериор. Подът задължително трябва да бъде от „състарен” дъб.

Дизайнерите препоръчват към всичко това да се добави метал, като всичко това бъде разнообразено с ползването на зелени, бронзови, златни, червени и черни цветове. Екологичността може да бъде подчертана като в помещенията се използват предмети, на които да има клонки, листа, животни или птици.

Тези, които залагат на ретро стила, е важно да заложат на минимализма. Обикновена черна врата или строгите геометрични форми са чудесен начин да се подчертае ретро стилът. Тук чудесно ще се впишат дървените подове.

Друго, което ще е на мода през идните 12 месеца, е скандинавският минимализъм. Тук се залага на японската функционалност, която се съчетава с историческото им минало – камина, бетон, старо дърво.

И все пак, дизайнерите припомнят, че как ще изглежда жилището зависи единствено от неговия собственик и всички нови тенденции могат да бъдат само допълнение към избрания вече интериор.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини