Last news in Fakti

2 Януари, 2020 09:21 6 092 5

Тенденциите в интериора през 2020 година

  • дизайн-
  • интериор-
  • тенденции-
  • 2020
Тенденциите в интериора през 2020 година - 1
Снимка: Shutterstock

Екологичността и близостта до природата ще е лайтмотивът при интериора през 2020 г. Към това ще се прибави и минимализмът. „Обилният” декор остава в миналото. Той ще бъде заменен от натуралното, естественото и минималистичното.

Натуралният стил включва в себе си ползването на естествени материали или в най-лошия случай техни имитации. Меките цветове, камъните, дървото и кожата са най-ярките представители на подобен интериор. Подът задължително трябва да бъде от „състарен” дъб.

Дизайнерите препоръчват към всичко това да се добави метал, като всичко това бъде разнообразено с ползването на зелени, бронзови, златни, червени и черни цветове. Екологичността може да бъде подчертана като в помещенията се използват предмети, на които да има клонки, листа, животни или птици.

Тези, които залагат на ретро стила, е важно да заложат на минимализма. Обикновена черна врата или строгите геометрични форми са чудесен начин да се подчертае ретро стилът. Тук чудесно ще се впишат дървените подове.

Друго, което ще е на мода през идните 12 месеца, е скандинавският минимализъм. Тук се залага на японската функционалност, която се съчетава с историческото им минало – камина, бетон, старо дърво.

И все пак, дизайнерите припомнят, че как ще изглежда жилището зависи единствено от неговия собственик и всички нови тенденции могат да бъдат само допълнение към избрания вече интериор.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганю

    10 0 Отговор
    Който както иска, така ще си подрежда коптора.
  • 2 Баба Гицка

    8 0 Отговор
    Скандинавската японска функционалност се е родила в България.
  • 3 mediator37

    0 0 Отговор
    Най-едрите представители на бялата раса са скандинавците, живеят нашироко, и въобще не бях чувал за "скандинавски минимализъм", защото пък, японците са на другия полюс- най-дребни и джиргави и най-пренаселено живеят. Но добре , че са тези автори и тези статии да чуем за скандинавско-японски стил.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майстора

    1 0 Отговор
    Естествен камък, дърво, и желязо винаги е на мода Всичко ново се върти около това. Най важното опростено, но функционално обзавеждане, светли притъпени мат цветове, модерно осветление и винаги ще сте топ дизайнер.