Отидете към основна версия

4 984 49

Ще се строят малки жилищни сгради

  • жилища-
  • foros-
  • пазар-
  • имот-
  • криза

Пазарът на най-масово търгуваните имоти – жилищата, ще остане стабилен до края на годината. За съжаление, не се очаква започването на нови големи проекти. Това, на което ще станем свидетели, е строителството на малки жилищни сгради с разгъната застроена площ до 2000 кв.м. Плюсът е, че те ще бъдат разположени на атрактивни места в големите градове.

„Жилищният пазар ще продължи да бъде интересен за инвеститорите в имоти, но те ще обръщат все по-голямо внимание на предавателното проучване на терените и на проектирането на отделните жилищни единици от гл.т. на функционалност и размер”, коментират от агенция Foros.

Другата тенденция, на която евентуално ще станем свидетели, е продавачите да изберат една компания, която да продава имота им, а не няколко. Като основен аргумент се изтъква трудността на продавачите да намерят бързо клиент за имота си.

Що се отнася до ипотечните кредити, очакванията са търговките банки да са по-активни по отношение на промоции. Причината е, че през последните месеци интересът към този банков продукт остава слаб, коментират от Foros.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини