1 Август, 2012 12:00 4 960 49

Ще се строят малки жилищни сгради

  • жилища-
  • foros-
  • пазар-
  • имот-
  • криза

Пазарът на най-масово търгуваните имоти – жилищата, ще остане стабилен до края на годината. За съжаление, не се очаква започването на нови големи проекти. Това, на което ще станем свидетели, е строителството на малки жилищни сгради с разгъната застроена площ до 2000 кв.м. Плюсът е, че те ще бъдат разположени на атрактивни места в големите градове.

„Жилищният пазар ще продължи да бъде интересен за инвеститорите в имоти, но те ще обръщат все по-голямо внимание на предавателното проучване на терените и на проектирането на отделните жилищни единици от гл.т. на функционалност и размер”, коментират от агенция Foros.

Другата тенденция, на която евентуално ще станем свидетели, е продавачите да изберат една компания, която да продава имота им, а не няколко. Като основен аргумент се изтъква трудността на продавачите да намерят бързо клиент за имота си.

Що се отнася до ипотечните кредити, очакванията са търговките банки да са по-активни по отношение на промоции. Причината е, че през последните месеци интересът към този банков продукт остава слаб, коментират от Foros.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Тази статия е пълна глупост...
  • 2 аноним

    2 4 Отговор
    За съжаление, не се очаква започването на нови големи проекти.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

    дефицитът ще покачи цените - това ще направите , като НЕ сторите нови сгради !
  • 3 анонимен 2

    6 1 Отговор
    "дефицитът ще покачи цените - това ще направите , като НЕ сторите нови сгради !"

    Ти нормален ли си (освен, ако не иронизираш) това да се случи в държава със свръх презастрояване, хиляди набалбукани, най-ниски заплати и постоянно влошаваща се демографска ситуация..... Нещата не са зле, ами са направо отчайващи!
  • 4 1111до #3

    2 0 Отговор
    В София демографията си е наред....Покупко-продажбите няма да спрат...Стои въпроса с цените на които ще се осъществяват
  • 5 анонимен 2

    8 0 Отговор
    Покупко-продажбите буквално са СПРЕЛИ. Казвам го от лични наблюдения, тъй като наскоро скъсах оковите по ипотечен кредит. Същото го потвърждават и близки и приятели, които все още се опитват да се отърват от своите "инвестиции" или мечтан дом. Огледай и имотните сайтове, където обяви висят по две и три години без надежда за раздвижване. Фактите са, че дори цените да паднат наполовина, просто няма хора с наличен капитал, които да ги закупят. А за кредити вече никой и не си помисля. Защо ли.....ми, кашата там.....
  • 6 1111

    4 0 Отговор
    Поздравления за ,,скъсаните окови,, ..хареса ми.Иначе си прав,че тишината и мрака в имотния пазар са толкова плътни,че може с ,,нож да ги режеш,, но това не може да продължи вечно..Винаги има после..
  • 7 VESTO

    0 0 Отговор
    може ли да попитам според Вас каква е идеята продавачът да продава с една агенция.аз-като реален клиент на брокерите знам отговора,но искам да събера още мнения по въпроса.ако подпиша договор за "изключителни права"с какво това ми гарантира по-бързата продажба?не е ли по-добре повече агенции да продават имота ми /макар,че няма да го приемат присърце/отколкото само една-ами ако тя не продаде имота-аз ставам зависим от нея?коментирах по този въпрос с брокер /на който имам доверие/и той ме посъветва да продава само една агенция.но в момента аз продавам с доста,продавам и сам.чудя се за в бъдеще как да постъпя?
  • 8 1111

    5 0 Отговор
    Единствената идея за продажба с изключителни права са ПАРИТЕ (две комисионни) Доста коварен договор,който нито ти гарантира срок,нито цена.При подписани изключителни права,дори сам да намериш клиент и да продадеш,фирмата може да си потърси комисионната по съдебен ред.Работи си спокойно с фотографите(брокерите)..наричам ги така защото след като направят снимките на имота,може повече и да не ги видиш!На колкото повече хора дадеш шанс да спечелят пари от теб,толкова по-добре...Стимулирай ги!!

    Коментиран от #12

  • 9 Захарче

    1 0 Отговор
    Колко малки , колкото 1 м2 жилище (показано в една от статиите) ? Ще ни дойде "дюшеш" с тези колибки за този кучешки живот !
  • 10 Име

    2 6 Отговор
    Чета коментарите и ви се радвам ,ама много.
    Само се чудя,дали сте втора вълна мераклии за безплатни имоти, или от онези,които 3 години едно и също си пеят,ама все тяхното не идва.
    Нямало пазар,умрял бил...
    Преди седмица изповядах сделка и при нотариусът при който бяхме ,нямаше свободни часове три дни напред...А купувачите не бяха от София и бързаха..Сега е наред и вторият ми апартамент.Важното е да се действа гъвкаво и да не се поддава човек на емни хора ,които постоянно говорят за смъртта на пазара.Силно преувеличен е този слух.
    Идва един и ми казва-аз търся от 2 години,мога и още 2 да търся...Викам му-Продължавай така ,братле...До пенсия може и да купиш,хайде сега-вън!
    А на питащият по-долу ще кажа-да най-добре е с една агенция.Аз така правя.И съм много доволен.В началото пробвах с повече и настъпи такъв хаос,че...То единият ми апартамент беше на 3 ,при други на 4 ,при трети на 2 над партер...Цената си я слагаха ,кой както му хрумне ,с разлика от 2000евро....
    Препоръчаха ми една агенция и другите ги шкартирах...Мирно,спокойно,продадох 2 от трите имота които имам за продажба с МОЯТ брокер.Коректно и без-ама сваляй цената ,ама имам едни клиенти от Тутракан ,ама те имат 30000,а ти си над това...примерно...
    А тоя под мен с двойните комисионни да си стимулира мозъчната дейност и да се хване да работи,като няма ни акъл ни пари...да не ръси глупости по форумите.
    Поздрав на всички .
  • 11 анонимен 2

    6 2 Отговор
    Терзанията на един зле прикрит "брокер".

    ----Чета коментарите и ви се радвам ,ама много.----
    Хмм....

    ----Нямало пазар,умрял бил...----

    Не бе, по-последни данни мърдал, май.....

    -----Преди седмица изповядах сделка и при нотариусът при който бяхме ,нямаше свободни часове три дни напред...-----

    Верно ли бе, чуляк! Нашите пък ни мотаха един час, докато не им казахме, че бързаме за работа.

    ----А купувачите не бяха от София и бързаха..----

    Ам'чи разбира се. Как ще са от София. Идват хората от низините и директно купуват. Туй огледи, проучване, инфраструктура, бъдеща работа....за къв са ти, когато идеш от далече и бързаш, значи....

    ----Важното е да се действа гъвкаво и да не се поддава човек на емни хора ,които постоянно говорят за смъртта на пазара.-----

    След продажбата на апартамента ми съм с около 20 хиляди Евро назад и въпреки всичко се смятам за късметлия.

    ----А на питащият по-долу ще кажа-да най-добре е с една агенция.----

    Ами, даааа.......броки.....Естествено, че с една е най-добре. Слушайте сега и се шашкайте хора. В рамките на половин година бачках с точно 7 (седем) агенции, като за това време имах точно три огледа и то направени само от една единствена агенция (делкат си районите хората...глад....глад...). Колко са легитимни и тези огледи имам дълбоки съмнения. Най-вероятно колеги или роднини на брокера, съдейки по държанието им. Най-интересната част, жилището се продаде, ИЗНЕНАДА, чрез питане за желаещи сред колегите в работата. Та така. Половин ГОДИНА. СЕДЕМ агенции и накрая сам си оправих бакиите. От написаното по-горе всеки може да се направят два извода. Първият е, че пазара наистина се спомина (ЛИЧНИ наблюдения, при положение, че продавах на смешно ниски цени), а вторият, че въпросните брокери немедлено трябва да се преориентират към някакво ново поприще. Иначе, глад и то голем....

    ----Мирно,спокойно,продадох 2 от трите имота които имам за продажба с МОЯТ брокер.----

    Еееех, а аз само един продавах. Де да имах ТВОЯТ златен брокер. Чисто, бързо, пък и на печалба щях да излеза.

    ----А тоя под мен с двойните комисионни да си стимулира мозъчната дейност и да се хване да работи,като няма ни акъл ни пари...да не ръси глупости по форумите.----

    Не е хубаво да обиждаш БРОКИ. Видиш ли как ме подведе и аз да ръся глупости по форумите....
  • 12 аноним

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "1111":

    Ексклузивен договор се подписва с Ясни правила и ФИНАНСОВ АНГАЖИМЕНТ за двете страни !!!

    Задължения за продавача
    Задължения за Брокера !
    --------

    Ексклузивитетът е СТОКА която се плаща ПРЕДВАРИТЕЛНО
    НЯма гарантирана печалба без Риска
    ----------
    Ексклузивен договор са подписва пред НОТАРИУС - Брокерът Оставя ДЕПОЗИТ с клауза за определен Срок - не продава имота - ГУБИ депозита !

    който раздава безплатно Ексклузивни права - да си плаща Глупостта
  • 13 1111 до #10

    2 0 Отговор
    аматьор!
  • 14 1111 до #12

    1 0 Отговор
    Благодаря за поясненията.Говорех точно за безплатни права.Финансовия ангажимент за двете страни вероятно се поема при по-големи сделки...при цели жилищни или други сгради...в средния клас имоти мисля, че не е практика.
  • 15 гост

    2 3 Отговор
    Мале колко сте прости.
    Пяна на устата ви излиза и имате хемороиди от клечене по форумите.
    Безпарични и бездомни ще останете цяр живот.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дими Димов

    1 0 Отговор
    Положението в имотния сектор е трагично, особено в провинцията и най-вече в малките градове.Конкретно за гр. Пловдив пазар почти няма, нито в продажби, нито наеми, а тези месеци са най-умрелите за наемите (и то на цени близки до подаръка), втори месец ми стои празен апартамент...http://www.imot.bg/2d134070369522603...
    ако някой се нуждае да звънка....Надявам се нещата да се раздвижат малко септември-октомври...
  • 18 VESTO

    1 0 Отговор
    АНОНИМЕН-благодаря за пояснението,но ако можеш дай цифри и факти,а не само"Задължения за продавача
    Задължения за Брокера !".обясни какви са те?моя имот го продавам за 250 000Е-говори в цифри.аз все още не мога да разбера за изключителните права-едни казват подписвай,други не подписвай.аз вчера имах поредния оглед на имота ми-10 за 70 дни-/може би рекорд в Пловдивска област/-и клиента дойде сам,сам ме е намерил-това означава ли,че ако имам сключени "изключителни права",ако продам сам пак трябва да дам комисионна?а какво ви е мнението за %които искат агенциите-мислите ли,че са заслужени или са надути?благодаря
  • 19 Психоза Масова

    4 1 Отговор
    "Хайде сега - вън", ли? Иска Ви се, ама свърши Вашето време. Все повече банките предлагат на публична продан приемливи имоти. Явяват се 5-6 купувача, но никой не наддава устно, каквото са написали. Продават се на близки до началната цени. А Вие не намаляйте, дръжте си ги! Ние не държим да купим точно Вашия имот, и друг ще ни свърши работа. Пък не сме и много, а и до пенсия имаме много време, ако изобщо вземем някога пенсии, но това е друга тема.

    Коментиран от #20

  • 20 Диагноза поставям

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Психоза Масова":

    Хахахаха...Нашето време тепърва започва.Защото можем да си държим имотите,не им трябва храна и вода;)
    Не ми излизай с номера за банките.Дреме ми на шлифера за кредити и обслужването им.А и явно не си наясно каква е опасността да купиш имот на търг.Все разбирачи сте се събрали тука.
    Аз имам имоти ,а ти нямаш нищо.
    Хайде сега-Вън! Хахахахах

    Коментиран от #21, #26

  • 21 Психоза Масова

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Диагноза поставям":

    Пак Ви казвам, че Вашето време свърши през 2008 г. И пак Ви казвам, че няма откъде да ме гоните, защото няма да дойда у Вас, а от форума - нямате право да ме изгоните. Дръжте си имотите! Нали точно това Ви казах. А дали имам или нямам нещо, аз си знам, само ще Ви дам жокер - изобщо не сте познали. Знам я тази приказка, че на имотите не им трябва храна и вода, ама защо ли непрекъснато виждам, че им свалят цените и, кой знае защо, пак не се намира купувач. И защо ли изобщо ги обявявате за продан, като искате да си ги държите?
  • 22 VESTO

    2 1 Отговор
    пичове.убеждавам се по това което чета,че тук /във форума/има много "надничари".моля Ви,ако желаете коментирайте по няква тема от строителството.не говорете само някви глупости без да казвате нищо.не,че ми е работа ама не е ли тъпо да говориш нещо което не мислиш,не знаеш,не чувстваш и нямаш.Вие-които само пишете съм сигурен,че думите Ви нямат никакво покритие,нямате нищо,нямали сте нищо и като гледам няма и да имате.намерете моля друго място да си пишете тъпите коментарчета и оставете този форум за хората,които искат да коментират нормално.благодарство

    Коментиран от #23

  • 23 Психоза Масова

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "VESTO":

    Всичко, което сте написали, в пълна сила важи за Вас. Поздравления!
  • 24 Диагноза поставям

    2 3 Отговор
    Страшен жокер-"изобщо не сте познали".хаххахаха
    То това са и доводите за всичко друго,свързано с имотите-
    "Защото така ни харесва".
    Повтаряй си колкото искаш,това ще те накара ли да си повярваш и да си щастливО?
    И на такива "всеядни"
    Естествено ,че няма да продам имотът си...Уважавам съседите си достатъчно ,за да ги наказвам с такива като теб...
    Купи си палатка .Хахахах...
    Поставяйте минуси..от това няма да станете нито по -умни,нито по-богати...
  • 25 Психоза Масова

    2 2 Отговор
    Лесно ми е да си вярвам, защото действителността ме потвърждава. Ето вчера продавачи намалиха цената на един имот с 20 000 евро (а това са приблизително и 20 %), а пък и те така казваха, че не ще хляб и вода и могат да чакат и 50 години, ама не дочакаха. Криво ви е сега на продавачите, ама това е положението. И аз бях продавач през 2008 г., но без обиди и "хайде - вън" и да се правя, че уж мисля за съседите. Но то си е до човека. С каквото и да се захване, си показва възпитанието и характера.
  • 26 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Диагноза поставям":

    А и явно не си наясно каква е опасността да купиш имот на търг.
    ================================================

    И каква е опасността, че ние сме прости ...

    Коментиран от #30

  • 27 Платен наемник

    3 2 Отговор
    Алоооо, ИМОТНИТЕ босове. Не разбрахте ли най-после, че никой не ви иска опърдяните имоти. Там е разковничето, а не в следенето на некви графики и статистики. Хора не останаха в тази държава, а който е купил през пика или след него вече е измазал стените на кошарата. Тези, които изгоряха с кредитите, едва ли ще хукнат наново да скачат през терасата, пък и май банките ги дърпат за рубашката. Така, че КОЙ остава?????

    Колко народ се изреди да каже, че пазара никакъв го няма, конкретни примери се даваха, а някои още реват какво голямо съкровище стискат под формата на купчина тухли. Ми хубаво, че имаш, ама когато никой не иска да купува, к'во прайм? Почваме да плюем наляво и надясно, щото видиш ли, аз имам имот, а ти нямаш. Е...ти и инвестицията в държава, която след 20 години ще се населява единствено от м...ли и дори сега не може да изпревари по БВП страни от третия свят. Аре да погледнем малко по-далеч от носа си и да видим, че единствените платени драскачи тук са тези, които твърдят, че е разумна инвестиция да се купува в момент, когато гмуркането тепърва предстои.
  • 28 1111

    3 0 Отговор
    Този форум все повече започва да прилича на истински пазар на имоти.Значи все пак има живи хора които купуват и продават?!?! Статията и коментарите са прочетени около 2700пъти...в тази ,,криза,, тук е имало повече хора,отколкото на последния мач на нац.отбор по футбол! Вместо да се хапете,по-добре кажете кой какво купува/продава за да можем наистина да видим какво става в тая държава..
  • 29 vesto

    1 2 Отговор
    Психоза Масова-защо така мислиш?кое те кара да мислиш,че само драскам?това,че ми е интересно да науча нещо ново,да разбера някоя нова гледна точка,да проверя настроението и мнението на хората -не мисля,че ти си строител,нито инвеститор,нито разбирач.както ти казваш"Криво ви е сега на продавачите, ама това е положението. И аз бях продавач през 2008 г."-ако си бил продавач 2008 много добре знаеш в момента кви са цените,горе долу печалбите и т.н.На продавачите /като мен/в момента им е адски трудно/никога не съм казвал,че ми е лесно/,но ни е трудно заради "славата"която ни завещаха такива продавачи като теб-слава която още не може да отмие името на строителни предприемачи,които лапат по 1000Е на м2 чиста печалба.ако наистина си бил в бизнеса /в което много се съмнявам/знаеш,че е така,и много добре виждаш в момента,че цените са почти до дъното.но има едно но,голямо но-всички "разбирачи"като теб говорят за цени,за имоти,за пазар,но никой не казва-какво строи,какво е построил,какво продава и т.н.заради такива-бивши продавачи като теб-дето лапаха яко-сега славата на строителите е такава и аз сега страдам от такива като теб.моят последен работодател за който работех продаваше на 1300Е в пловдив на тапа и замазка-и то на зелено,а аз сега продавам на 700Е-къща с двор,гараж,басейн,барбекю,суперлукс,напълно довършена по избор на клиента и пак искат да ми свалят цената,защото клиентите в момента живеят със спомените за "жътвата"в строителството и мислят,че и сега е така.кое те кара да мислиш,че съм само драскач?обясни да видим ти какъв си.знаеш ли къв си-като всички-седат,чоплят си носа и целия свят им е крив,че нищо не става от тях,чакаш нещо да се случи,но нищо не правиш да си промениш бъдещето.дай да видим ся ква простотия ще измислиш.
  • 30 Диагноза поставям

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Гост":

    Ами останете си такива.
  • 31 veritas

    0 1 Отговор
    веско аз сти отговора кой къв е "ум царува, ум робува, ум патки пасе " :DD
  • 32 1111 до Vesto

    2 0 Отговор
    Ако е верно това което казваш,че за 70дни имаш 10 огледа,ти си един късметлия.Вероятно имота ти е добър за да предизвика такъв интерес.От друга страна мисля,че трябва нещо да промениш...може би комуникацията с клиентите..Ако обаче ходиш на огледите с бентли или джип,мисля,че ще имаш лек проблем с продажбите в следващите 7-8години...Не се заяждам!!!
  • 33 vesto

    0 0 Отговор
    до 1111-не карам бентли а нисан серена за 2500лв-и не за огледите а по принцип.рано ми е още да се качвам на по-лъскави возила.ти какво мислиш,че мога да променя.
  • 34 1111

    2 0 Отговор
    Vesto-По стечение на обстоятелствата,съм бил и от двете страни-купувач и продавач.Купувача,освен че е ходеща пачка,е и ЧОВЕК.Според мен трябва да направиш първо една папка с цялата документация за твоя строеж..Седнете и подробно обясни на човека защо искаш тази цена..аргументирай се! Колко материали,колко труд,колко пари за разрешителни,за земята и т.н. Всеки иска да знае за какво дава пари.Обясни,че повечето материали(тухли,цимент,керемиди,теракот,лепила и т.н са газови производства)вероятно са вече по-скъпи от периода,когато ти си ги вложил в строежа.Ако искаш му кажи и колко ти е печалбата..какво смяташ да правиш с нея..да храниш семейство,за нов проект или да задържиш глава над водата..Всички сме с почти еднакви проблеми и мисля,че ще срещнеш разбиране.Може пък това да ти е клиента за следващия проект?!?! За мен лично е шокиращо,как един човек(Б.Борисов) с неговите ежедневни глупости за ,,тази световна криза,, свали цената на имотите в държавата с 30-40% !!! Нима преди ,,кризата,, всички имаха работа и получаваха по 1500-2000 евро?!?!? Хората спряха да си купуват гащи в тази ,,криза,, камо ли имоти.Мисълта ми беше,че всеки има страхове при покупка на имот и те трябва да бъдат разсеяни,в случая от теб.Свери си часовника с някой нотариус,на какви цени се изповядват сделки в района в който продаваш.Аз бих постъпил така.Поздрави!
  • 35 vesto

    3 0 Отговор
    1111-благодаря много за съвета,лошото е,че всичко това го правя и казвам на всеки един клиент.доказвам му цената,обявявам си печалбата,давам им гаранция за имото 3 години/нотариално заверена/,но всеки идва с идеята да сваля /поне така мисля/,казвал съм в други форуми за клиента ми "италианец"който много хареса имота,локацията,всичко и през целия оглед мълча.само викаше браво,браво,брависимо.първото му изречение беше-колко сваляш.аз /чрез преводача му/го попитах защо трябва да свалям,а той ми вика-щото всички свалят,сваляй и ти.така се изнервих,но нали съм от е.аната страна му отговорих-за всеки дефект или кусур който ми докажеш ще ти свалям.той мълча,мълча и си тръгна-просто не очакваше един 30 годишен "пикльо"да му говори така.той-баровеца-си мисли,че е Господ.ти като отидеш в магазина пазариш ли се за цената на хляба,питаш ли какви са му съставките.ако искаш купуваш,ако не искаш не купуваш.аз знам,че на 250 000Е няма начин да не се коментира,но при положение,че обявявам 10% печалба /от които 2,5%за брокера и 2,5%местен данък и такси/оставам с 5%чисто-той иска да му сваля 20%.надувка-90%от клиентите в момента са такива-повярвай ми.благодаря още веднъж за съвета.ще се радвам да ме посъветваш и друго нещо.много рядко,но приемам чуждото мнение-твоето може да ми е от полза.
  • 36 Психоза Масова

    2 2 Отговор
    Извинявайте, vesto, ако съм Ви обидила. Във форума има една личност, която се клонира и под десетки имена пише стотици коментари, плюсове и минуси. Помислих, че е той. Много сте прав за строителните предприемачи, но не съм от тях. Просто имаме наследствени имоти. Продаваме едни, купуваме други. Знаем точно какво искаме и нещата се развиват точно според очакванията ми. Разбирам обидата Ви от срещата с купувача - италианец, защото до 2008 ние купувачите се чувствахме така. Във форума не е място да се учите на нещо. Тук наистина само се изказват мнения, но няма как да сте сигурен кое да послушате. Във всеки случай не може да сте така груби и да искате да продавате. Ами представете си, че аз Ваш потенциален клиент. Прочетете си сега какво сте ми писали и си помислете дали ме привлякохте да купя от Вас. А никой брокер няма да Ви продаде имота. Имотът Ви е твърде скъп, за да има много клиенти за него. Ще се намери максимум един и то напълно случайно. Пожелавам Ви успех, но ако така му говорите, няма да го постигнете. По принцип аз пиша в този форум, защото наистина видях много хора, които се довериха на "професионалистите" и послушаха "компетентните" им съвети. Знам за два реални примера на инвеститори, които загубиха 100 хил. и 150 хил. евро от "сигурните" си инвестиции, а за обикновени хора с ипотеки, примерите наистина са отчайващо много. Но когато давах съвети още през 2006 всички мислеха, че само си приказвам, защото нищо не мога да направя. Аз, обаче си де
  • 37 VESTO

    1 0 Отговор
    психоза масова-извинявам се ако съм ви обидил,но не разбрах точно с какво.какво означава,че не може така грубо,с кой се държа грубо,с вас или с "клиентите",които идват не да правим бизнес/сделка/,а идват да се правят на велики и да се е.ават с мен.трябва ли да съм добър с човек който ми сваля цената-драстично-защо?обяснете ми моля ситуацията-като продаваш скъпо си мошенник,крадец и т.н.обаче,ако клиента ти сваля цената-няма проблем.защо си мислите,че клиента който ще дойде ще дойде напълно случайно?не разбирам-вие на коя страна сте-на купувача,на продавача или неутрална,защото уж мислите като мен/продавача/,но да внимавам как говоря с купувача когато се е.ава с мен.извинявам се още веднъж,ако съм ви обидил.обяснете ми как трябва да се държа с такива клиенти,как трябва да се държа с брокери,които продават под обявената ми цена,с брокер който казва на купувача моята "нула",за да може купувача да ме изцеди до край.лек ден
  • 38 Bossman

    0 0 Отговор
    Идеята на строителите,явно е да се строят малки жилища за да могат да се продават бързо.Строителните фирми нямат време да чакат с месеци да се продаде това,което са построили.
  • 39 USA-NY

    1 1 Отговор
    до #35: Vesto ti ти си се разболял, моето момче.... €250,000
    ти луд ли си, няма кой в БГ да даде такава, цена дори и баровците не биха се бръкнали, щото за тези пари ще си направят палат в БГ, така че няма кво да си фантазираш, че някои че ти купи имотите
  • 40 VESTO

    0 0 Отговор
    До USA-NY-Първо не съм твоето момче.Второ-що си мислиш,че съм се разболял?Трето-що си мислиш,че няма кой да даде 250 000Е?"Твоето момче"ти казва,да знаеш-има много хора в момента за които тази сума не е проблем.Не съди по болшинството.Това,че за теб това са много пари /за мен също са/не означава,че няма клиенти.Защо си мислиш,че за тези пари ще се построи "палат"-ти какво разбираш под думата палат?Как правиш изводи,че цената е висока като даже не знаеш какво продавам?Ти явно си някакъв експерт и само като ти кажа цифрата разбираш дали е евтино или скъпо.Аргументирай се-защо си мислиш,че няма кой да купи имот за 250 000Е.Преди да кажете кой е луд и кой си фантазира помислете малко-това,че ти нямаш не означава,че никой няма.Ти строител ли си,че толкова "вещо"коментираш?Успешен ден
  • 41 123

    0 0 Отговор
    Добре де, какво точно предлагаш за тези пари?
  • 42 VESTO

    0 0 Отговор
    123-Не съм във форума,за да правя реклама на имота си /рекламирам на други места/.Тук съм,за да коментирам.Не е важно какво продавам аз за 250 000Е,а как г-н "разбирач"усети,че цената е висока и никой няма да купи без да знае за какво говори.Отивате в сайт за продажби на имоти и ще видите какво продавам и тогава заповядайте за коментар.Все едно да коментираме цена на кола без да знаем марката и модела.
  • 43 джонтраволта

    0 0 Отговор
    Що не построите виртуална къща.
    Намерете парцел,купете и т.н. до ключ.
    На всяка стъпка пишете тук цената(разходите)която сте платили.
    Така ще видим кой как и заколко строи.
    Олигофренско ама друг начин няма.
  • 44 Психоза Масова

    1 0 Отговор
    До VESTO: За съжаление "баровците" се държат така. Но щом продавате имот за 250 000 евро ще си имате работа само с такива. Кой нормален работник или служител на заплата може да спести такава сума? Отделно, че месечната издръжка на такъв имот не може да се покрива със заплата. Много сте изнервен, а трябва по-спокойно. Например вместо да се възмущавате, да му кажете: "Е, какво са за човек като Вас 250 000 евро!" Разберете какво му се иска и наблягайте точно на тези предимства на имота Ви. Защо съм писала случайно ще се намери клиент. Имам познати, при които така се случи: единият съдружник се занимаваше с продажбата на къща за 350 000 евро и цяла година агенции се изявяваха "компетентно" и нищо, другият съдружник споменал на един свой познат и онзи решил да я купи, но за 300 000. Поредно потвърждение, че не се знае от кой храст ще изскочи заекът:)
  • 45 VESTO

    0 0 Отговор
    психоза масова-много сте права,но аз не съм изнервен към всички клиенти,а само към тези,които са дошли на оглед с цел сваляне на цената.аз уважавам всеки който дойде-независимо какъв е,но ме изнервят такива,които са дошли,за да ми се надуват,такива които са дошли да свалят цена без ясна причина,такива които се мислят за велики.а знаете ли,че имам случай в който един тъп гъзар докара няква мацка,гледат,гледат и нищо.той говори за пари,за коли,за купувам,продавам и в последствие разбирам,че той просто искал да впечатли мацката,за да я вкара в леглото ситърси обяви в нета,уговаря огледи и т.н.той бил жив цълвул,с колата на приятеля си,с 2 лв. в джоба,но като се направи на баровец мацките му пускат по-лесно.как трябва да реагирам на такива хора?вие как бихте реагирали?благодаря все пак за съвета.

    Коментиран от #46

  • 46 АХХХ

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "VESTO":

    VESTO, от това, което си писал, личи, че строиш къщите със сърце. Не се връзвай на акъла на форумното черновеждие. С право не "цепиш басма" на кокошкарите, които напоследък спортуват ходене по огледи, за да си разнообразяват празния живот и да позабравят за празния си джоб. За къща строена със сърце ще дойдат хора, които ще я купят със сърце. Казвам това от собствен опит, защото през 2010 си купихме къща. Търсихме с предварителни ясни изисквания и определен бюджет, така че подбрахме ограничен брой оферти - видяхме имотите, но разпознахме нашата къща още "от пръв поглед". Интересното е, че я предлагаха едновременно три агенции, но само едната беше отразила намалението в цената от 30000 евро, за което разбрахме по-късно, но бихме я взели и при по-високата цена. За късмет, единствено тази агенция успя да ни организира всички огледи в 2-3 дни (сменяхме града и не можеше да пътуваме за всеки оглед). Тук ще спомена и брокерката - истинска находка сред съсловието - чудесна, отдадена на работата си млада жена. Продавачът не е човек, който би се възползвал, ако не бяхме в час с цената, затова споменавам ситуацията само в потвърждение на факта, че ако човек хареса наистина един имот и го види като свой дом, 10% плюс-минус няма да го спрат. Щом си определил твърда цена, ще купи този, който може да я плати. Другият вариант е да й сложиш 10% отгоре – да има какво „да коментирате” с лаладжиите... (Точно така постъпих с цената на едно ЕПК, след като бих шута на набедените брокита, експерти по ценообразуване в „Кризата” и си го продадох сама, като избирах между двама купувачи – единият успя да плати пръв, включително 10-те процента отгоре и го получи.)
    Накратко, верният човек ще намери твоята къща и къщата ще намери човека. :) Скоро.

    ПП. Нюйоркския признава само боядисана арматура... иначе остава у Люлин.
  • 47 Гладен Брокер

    1 0 Отговор
    Axxxx,
    пост формат А4 и нито дума със смисъл.

    "Eдва 72 нови апартамента са построени в София през април-май"
    Мъкааааааа за псевдоброкерките, май май едното писанепо форумите им остана.
    Спри да лъжеш и малкото си клиенти и им кажи истината;
    "Няма смисъл да купувате сега. Аз напускам и ставам цветарка. Сбогом и благодаря за ръста"

    Коментиран от #48

  • 48 AXXX

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Гладен Брокер":

    Броки, той смисъла ако ти беше по шапката, щеше да го хванеш и в своето си цитатче. Ми то не е за радост бе, гладен - хапартаментите свършиха и нови скоро няма да има. Чува се, в половината градове цените растяли, и то ни в клин, ни в ръкав в първото полугодие. То, така, къде ще стигнем до Коледа... пък уж щяха да дават по 200 евро квадрата?
    Ех, броки, гладен си и гладен си оставаш. Залягай да изкараш за наема, че и той натам отива.
    Пък смисъла няма смисъл да го търсиш баш ти.
    Не можеш го откри.
  • 49 Гладен Брокер

    1 0 Отговор
    Ахххх
    казваш че смисъла е като ръста, за който пееш тук от 2 години
    И той е неоткриваем.
    Има го, чакаш го, знаеш че ще дойде, бленуваш го, сънуваш го и нищо не може да те убеди че няма да дойде.
    Най-малко пък реалността.
    Аз пък те съветвам най-добронамерено да си намериш друга работа.