Отидете към основна версия

4 374 13

Фирма инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в София

  • фабрика-
  • инвестиция-
  • пари-
  • шоколад-
  • сертификат-
  • софия

Производителят на шоколадови изделия е със сертификат клас „А” за инвестиции от БАИ

Производителят на шоколадови изделия „Нестле България” инвестира нови 23 млн. лв. във фабриката в София в модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места. Компанията получи и сертификат клас „А” за инвестиции от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

„Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката да бъде по-бързо и ефективно. Ще можем да осигурим също и по-безопасна и ергономична работна среда на служителите и възможност те да се обучат да работят с автоматизирани машини. Инвестирахме в новата производствена линия с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета. Обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия е от изключителна важност за нас като компания, която държи на безопасността“, заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

Официалните гости имаха възможност да разгледат виртуално фабриката и да наблюдават работата на новата роботизирана линията, която е пакетираща и обхваща процеса по пакетиране на продукт в единична опаковка и след това поставянето му в кутия или мултипак. Иновацията помага много за ефективното производство на 2,5 милиона барчета KitKat на ден в шоколадовата фабрика на Нестле в София.

„Компанията мисли както за обществото, така и за екологията, освен това става все повече производителна. Трябва да сме позитивни, да имаме единомислие, за да постигнем големите цели – това е стратегията не само на Нестле, но и на българското правителство. В момента отбелязваме 4,3% ръст в структурата на вътрешния брутен продукт за третото тримесечие спрямо второто. Това се случва и благодарение на компании като Нестле“, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Във фабриката работят 571 служители със среден професионален стаж от 14 години. Там се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини