Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 15:25 4 361 13

Фирма инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в София

  • фабрика-
  • инвестиция-
  • пари-
  • шоколад-
  • сертификат-
  • софия

Производителят на шоколадови изделия е със сертификат клас „А” за инвестиции от БАИ

Фирма инвестира 23 млн. лв. във фабриката си в София - 1

Производителят на шоколадови изделия „Нестле България” инвестира нови 23 млн. лв. във фабриката в София в модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията и разясни как това влияе върху производствените мощности и работните места. Компанията получи и сертификат клас „А” за инвестиции от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

„Новата роботизирана поточна линия ще позволи производството във фабриката да бъде по-бързо и ефективно. Ще можем да осигурим също и по-безопасна и ергономична работна среда на служителите и възможност те да се обучат да работят с автоматизирани машини. Инвестирахме в новата производствена линия с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета. Обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия е от изключителна важност за нас като компания, която държи на безопасността“, заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

Официалните гости имаха възможност да разгледат виртуално фабриката и да наблюдават работата на новата роботизирана линията, която е пакетираща и обхваща процеса по пакетиране на продукт в единична опаковка и след това поставянето му в кутия или мултипак. Иновацията помага много за ефективното производство на 2,5 милиона барчета KitKat на ден в шоколадовата фабрика на Нестле в София.

„Компанията мисли както за обществото, така и за екологията, освен това става все повече производителна. Трябва да сме позитивни, да имаме единомислие, за да постигнем големите цели – това е стратегията не само на Нестле, но и на българското правителство. В момента отбелязваме 4,3% ръст в структурата на вътрешния брутен продукт за третото тримесечие спрямо второто. Това се случва и благодарение на компании като Нестле“, каза министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Във фабриката работят 571 служители със среден професионален стаж от 14 години. Там се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители. Продуктите се изнасят за други 35 пазара в света, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОВЕТЕ

    16 5 Отговор
    ХОРАТА. ..АКО ТЕ ЗНАЕХА КАКВО ИМА В ТЕЗИ ШОКОЛАДИ И КАКВО ПРАВЯТ НА ИМУННАТА СИСТЕМА НА ЧОВЕКА. .ТЕ НИКОГА НЯМАШЕ ДА КУПЯТ ШОКОЛАД

    Коментиран от #5

  • 2 Българка

    16 3 Отговор
    Е що така? Инвестиции във фабрика в София? Има да го мисля Баце !Сега как ще отиде в тая фабрика, за да се похвали, че инвестицията е негова, да среже лентичка? Не можа ли фирмата да измисли някаква инветиция на полето, извън София?

    Коментиран от #13

  • 3 филатов

    18 2 Отговор
    Аз боклуците на Нестле не купувам.Не робувам на марки. Има много по хубава и качествена продукция на не толкова известни производители.Нито сладоледите нито шоколадите на Нестле които са бъкани с палма не струват.
  • 4 СертификаТИ

    16 2 Отговор
    Тези сертификати за класове са токова смешни, дойде някой "инвеститор" на една поляна, казва че ще вложи 10 млн. и му подаряват и земя/ток/вода и най-вече кадри, готови да работят за 600 лв. А тези 10 млн. са за автомобила на шефа, панелите за сглобяване на сградата, които идват от чужбина и за почерпка за откриването ... с 2 думи и стотинка не влиза в българската икономика. За сметка на това имат някаква данъчни облекчения и им се кланяме, че видиш ли друг на тази поляна не искал да прави хамбар.
  • 5 Аааа

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТРОВЕТЕ":

    Ти да знаеш какви здравословни са пък руските, а бе както всички неща там са най......

    Коментиран от #8

  • 6 Наблюдател

    1 3 Отговор
    Най-хубавият шоколад е изяденият шоколад. Още повече, ако има цели лешници в него. Но за съжаление в тези мрачни времена дори хормона на щастието в шоколада не ни прави щастливи. Искаше ми се Чарли(но не чичо Чарли) да си беше отворил шоколадовата фабрика в България. :))

    Коментиран от #9

  • 7 Кака Мара

    12 1 Отговор
    Тези бонбонаджии и онези шмекери с ядките са най-големите артисти.
    Първо вдигат цените с 10 ст,после намаляват теглото с 10 грама,после пак цените нагоре,и пак грамажа надолу..
    Чакам времето,когато ще си купя шоколад,а вътре ще е само станиола !
  • 8 НАЙ ЕВТИНИТЕ НАРКОТИЦИ

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Аааа":

    В МОМЕНТА СА ЗАХАРТА И СОЛТА. ..БИОХИМИЧЕСКИ ЗАХАРТА РАЗРУШАВА ВСИЧКО В ТЯЛОТО. .. НЕ ГОВОРИМ ЗА ЕВТИНИТЕ МАСЛА КОЙТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА НАПРАВАТА НА ШОКОЛАДИ. ..ЗАДРЪСТВАТ ЧЕРНИЯТ ДРОБ И БЪБРЕЦИТЕ. ....МЛЯКО НА ПРАХ. .ВИДОИЗМЕНЕН ПРОТЕИН КОЙТО ПОЧТИ НЕ СЕ УСВОЯВА И ПРИЧИНЯВА АЛЕРГИЯ. .НЕ СПОМЕНАВАМ. .АРОМАТИ. .ОВКУСИТЕЛИ. .КОНСЕРВАНТИ. ...КАКАОТО Е АБСОЛЮТНО ВРЕДНО КАТО КАФЕТО. .НО СЕ РЕКЛАМИРА ЗДРАВО И СЕ КУПУВА! !!
  • 9 гуньо простия

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Наблюдател":

    95% от читателите на сайта не знаят кой е Роалд Дал. Не са прочели и Винету, или пък само него.Как очакваш да знаят коя е Матилда, кой е Чарли, че пък и шоколадовата му фабрика. :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🤖 тиквички

    6 0 Отговор
    Роботизирана поточна линия не носи работни места!!! Не се превъзнасяйте! Може даже да има съкращения на персонал!!!
  • 13 Роботизирана поточна

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Нищо не пишете за затворената фабрика за сладолед на Нестле във Варна. Така ,че танто за кукуригу!!! Смешни работи и лъжи. Е пишете за затворени производства.