Отидете към основна версия

20 787 60

Откриха първия площаден мол в София

  • мол-
  • търговски център-
  • софия-
  • bulgaria mall-
  • плевнелиев-
  • инвестиция-
  • магазин
Снимки: М. Богданова ©

„Ние всички искаме да живеем в модерна и красива България – уютен дом за всички нас и много често се питаме дали сме на прав път. Да, на прав път сме, а доказателствата са пред нас. Дали сме си представяли, че може да пазаруваме в сгради, които се конкурират с най-великолепния музей за модерно изкуство на планетата. Дали сме си представяли, че може да пазаруваме в сгради, които са символ на висока технологичност, екологичност и най-високите постижения както на инвеститорската, така и на строително-предприемаческата култура. Няма нужда повече да търсим примерите, защото се намираме в една такава сграда. Като президент обещах да работя за инвестициите в България, за модернизацията на България. Дойдох, за да благодаря на тези, които я постигат”, каза по време на откриването на Росен Плевнелиев, президент на България.

„Седем години след като се роди идеята да построим мол на кръстовището на булевардите „България” и „Т. Каблешков”, съм изключително щастлив, че създадохме нещо невиждано за София. Този смел проект е успешен, благодарение на професионалните ни партньори и всички, които приеха идеята с цялото си сърце. Bulgaria Mall е първият мол в южните квартали на града и първият от „площаден” тип изобщо. Архитектурата прави ориентацията вътре изключително лесна и приятна – убеден съм, че посетителите ще го оценят. Реализирахме и много нови идеи, които отличават Bulgaria Mall – остъклен таван с площ 1300 кв.м., изчистен вътрешен дизайн с уникално осветление и други детайли, които посетителите ни сами ще открият с изненада”, каза по време на откриването Майлс Съмърфийлд, изпълнителен директор на Bulgaria Mall.

Архитектурният проект е дело на израелската компания MYSArchitectsStudio в сътрудничество с българското Студио 17,5. Освен изчистените и стилни линии, основен акцент на вътрешния дизайн е удобството. Bulgaria Mall е първият търговски център с „площадна“ архитектура. Четирите надземни етажа са подредени около просторен атриум. По този начин се улеснява видимостта и достъпът до всеки един от магазините.

Покривът на търговския център представлява остъклен купол с площ 1300 кв.м. – един от най-големите в Европа. Благодарение на него посетителите ще могат да пазаруват на естествена слънчева светлина. На 4-те надземни и 4-те подземни етажа, или общо 33 000 кв.м, са разположени над 120 магазина.

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини