Отидете към основна версия

4 071 14

Бургазлии протестираха заради ремонтиран булевард

  • бургас-
  • булевард-
  • ремонт-
  • протест

Живеещите  в района не могат да ползват достъпа до гаражите си, защото правят нарушения през буслентата

Снимка: БНР

Протест в Бургас затвори за няколко часа участък от реновирания възлов булевард „Демокрация“, предаде БНР.

Именно ремонтът бе причината за недоволството на хората, които живеят в района, но не могат да ползват достъпа до гаражите си, защото правят нарушения през буслентата. Част от собствениците на магазини са ги освободили, защото при зареждането със стока се глобяват шофьорите на спрелите камиони.

Близо 30 протестиращи с плакати блокираха за няколко часа проблемният участък, което наложи реорганизация на движението от полицията в града. Така автомобили и автобуси от градския транспорт промениха маршрута си. Първоначално протестът беше обявен за времето от 10 до 18 часа, но блокадата падна по-рано, за да се възстанови нормалното движение на превозните средства, обясни Красимира Астакова.

Реконструцията на булевард „Демокрация“ е в нарушения на пътните правила и ни ограничава, което е дискриминация от общината, допълни тя.

"Първо - поставя се живота и здравето на хората в опасност, живея в тази част. Като погледнете напред, от самото начало на буслунтата, до края ѝ, ние нямаме достъп до домовете си, до гаражите си, защото пресичаме непрекъсната буслента. Нямаме достъп до поликлиника "Демокрация", защото няма нито едно предвидено място за спиране там, няма и място за спиране на автомобил за трудноподвижни хора", каза още Астакова.

"Имам магазин, който вече ми е невъзможно да зареждам, защото няма къде да се спре за да оставят стоката. Ще чуете много често, че много искат да помагат на хората от малкия бизнес, а в момента се оказва, че ми пречат. Има много магазини по продължението на този булевард, хората ги осводиха, защото зареждането със стока се оказа голям проблем, глобяват хората", заяви Асен Петров.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.

Свързани новини