Last news in Fakti

27 Юни, 2021 05:58 4 059 14

Бургазлии протестираха заради ремонтиран булевард

  • бургас-
  • булевард-
  • ремонт-
  • протест

Живеещите  в района не могат да ползват достъпа до гаражите си, защото правят нарушения през буслентата

Бургазлии протестираха заради ремонтиран булевард - 1
Снимка: БНР

Протест в Бургас затвори за няколко часа участък от реновирания възлов булевард „Демокрация“, предаде БНР.

Именно ремонтът бе причината за недоволството на хората, които живеят в района, но не могат да ползват достъпа до гаражите си, защото правят нарушения през буслентата. Част от собствениците на магазини са ги освободили, защото при зареждането със стока се глобяват шофьорите на спрелите камиони.

Близо 30 протестиращи с плакати блокираха за няколко часа проблемният участък, което наложи реорганизация на движението от полицията в града. Така автомобили и автобуси от градския транспорт промениха маршрута си. Първоначално протестът беше обявен за времето от 10 до 18 часа, но блокадата падна по-рано, за да се възстанови нормалното движение на превозните средства, обясни Красимира Астакова.

Реконструцията на булевард „Демокрация“ е в нарушения на пътните правила и ни ограничава, което е дискриминация от общината, допълни тя.

"Първо - поставя се живота и здравето на хората в опасност, живея в тази част. Като погледнете напред, от самото начало на буслунтата, до края ѝ, ние нямаме достъп до домовете си, до гаражите си, защото пресичаме непрекъсната буслента. Нямаме достъп до поликлиника "Демокрация", защото няма нито едно предвидено място за спиране там, няма и място за спиране на автомобил за трудноподвижни хора", каза още Астакова.

"Имам магазин, който вече ми е невъзможно да зареждам, защото няма къде да се спре за да оставят стоката. Ще чуете много често, че много искат да помагат на хората от малкия бизнес, а в момента се оказва, че ми пречат. Има много магазини по продължението на този булевард, хората ги осводиха, защото зареждането със стока се оказа голям проблем, глобяват хората", заяви Асен Петров.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургазлия

    41 1 Отговор
    Абсолютно подкрепям протестиращите, този булевард го превърнаха в пълно безумие. Тесен, изключително опасен. Вече умишлено обикалям от други маршрути. Напишете имената на проектантите за да знаем кои са конкретните виновници!

    Коментиран от #11

  • 2 свидетел

    28 2 Отговор
    така се строи при ББ и калинките му. нека продължим в същия дух !...
  • 3 Монк

    31 1 Отговор
    Кметчето там нали беше един от отличниците на шайката? Е, подобни проекти са им запазена марка, не се мисли за хората, а как да се разпределят едни пари в чекмеджетата
  • 4 056

    25 2 Отговор
    Ремонтът на булеварда е поредното недоразумение на общината. Предишните ремонти на улици не са по-различни. С новото кръгово движение до Хемус, в натоварените часове, тапата е до пътния възел до Кроношпан, а още не е започнал летния трафик. Околоблоковите пространства и тротоарите са в окаяно състояние, но пък общинато строи зала за 100 млн лева. Да не говорим за масовото презастрояване, липсата на места за паркиране, вече във всички квартали. Със санирането, пък, превърнаха кварталите в посмешище с тези панаирдийски цветове на фасадите на блоковете. За качеството и далаверите няма да споменаваме. Общината направи такива поразии в града, които ще помним като принос на иначе любимия кмет на Бургас.
  • 5 П Г Г

    18 0 Отговор
    продаден на герб град
  • 6 Порно

    14 0 Отговор
    Абе нали парите са усвоени и разпределени по шкафчета
  • 7 Карнобатлия

    21 0 Отговор
    Чичо кмет е милионерче, вече не му дреме...
  • 8 Коментатор

    12 1 Отговор
    А вие къде спахте досега? Ремонтът на Демокрация започна преди повече от година. Още тогава се разбра какви простотии са замислили.

    Коментиран от #10

  • 9 Аз от Бургас

    13 0 Отговор
    Буслентите, синя и зелена зона са новата бухалка на бургаския феодал на ГЕРБ Димитър Николов. През последните няколко години в Бургас направиха така, че никъде не можеш да спреш с кола. Влезеш ли в Бургас, рискуваш да обикаляш, без да може да спреш някъде и докато се сетиш да излезеш от града. Паяка дебне и в най-тесните улички, постоянно се въвеждат нови и нови ограничения, а в същото време презастрояването е във възход и почти не се изграждат нови паркоместа. Инвалиди и трудноподвижни хора нямат възможност да спират близо до входовете на болниците и трябва да "повървят". Особено в УМБАЛ-Бургас, на която паркинга е на стотина метри от входа, а като влезеш вътре имаш да вървиш още толкова. Недоумявам, защо преместиха входа на Спешно отделение отпред. Преди беше отзад на болницата и колите на Спешна помощ не си пречеха с никой! Пациентите ги вкарваха в коридор с различни кабинети, нещо като триаж. Сега входа на Спешното е отпред, пред него има един площад, на който биха могли да паркират инвалиди или придружителите им, за да имат кратък път на придвижване. Вместо това там дебнат паяци и катаджии. Даже и за линейките е проблем да минават през зона с много паркирали автомобили, вместо да влизат отзад на сградата, както беше преди. Бургас вече съвсем не е най-добрия за живеене град, дажи точно обратното!
  • 10 056

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Коментатор":

    Гражданите ли са спали или общината с непрекъснатите недоумици, които измислят и тоталното бездействие по много проблемите в града?!
  • 11 Проектантите

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бургазлия":

    са хората на бившия кмет Йоан Костадинов и фирмата на съученика му "Вандеви" дето застроиха по този начин с грозни "коопИрации" на калкан, с различна височина и фасади с висящи климатици и без достатъчно паркоместа както и Лазур и Възраждане, които сложиха този капан за всяко следващо управление, корумпирани гадове.

    Коментиран от #12

  • 12 Странджа

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Проектантите":

    А бе то и Йоан Костадинов не беше цвете, но тогава поне се придвижвахме свободно. Сегашните безобразия и безумни промени по улиците и булевардите са дело на сегашния кмет Димитър Николов. Например Сан Стефано в частта си над бул. Александровска, за да направят гара. Минавайки оттам изпитваш дискомфорт. А трябваше да направят паркинг. В Бургас никъде не можеш да намериш къде да спреш! Бургас има повече гари и кръгови кръстовища от София.
  • 13 Гост

    0 9 Отговор
    Ше го търсите Баце,мазни комунета и чалгари
  • 14 ДОКО

    3 1 Отговор
    БОЛНИТЕ ВИ МОЗЪЦИ СА ЗА РЕМОНТ...ЩОМ ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИТЕ КМЕТА НА ГЕРБ ЧИЧО МИТКО..