Отидете към основна версия

2 363 1

Защо няма избирателни секции в моловете?

  • мол-
  • търговски център-
  • избирателна секция

Един от въпросите, които си задавахме по време на възхода на пазара на недвижими имоти, беше за какво ни трябват толкова много търговски центрове. Днес моловете се превърнаха в част от ежедневието ни. През зимните месеци, вместо да обикаляме по студа и по неизчистените от снега улици от магазин в магазин, просто отиваме в мола. За да се скрием от летните жеги – отново предпочитаме да се разхладим в търговския център. Ако искаме да „убием” време – молът е перфектното място за това.

Пи наличието на толкова много молове и високата им посещаемост възниква логично въпросът защо няма разкрити избирателни секции и там. Обектите отговарят на почти всички изисквания: имат ексалатори, т.е. достъпни са за хора с увреждания; разполагат с охрана; просторни са; има места за паркиране; детски кът, където докато родителите мислят за кого да гласуват, могат да играят на воля.

Разкриването на секции на подобни места несъмнено ще повиши избирателната активност – хем хората ще се разходят, хем ще упражнят конституционното си право без да губят време да гласуват на точно определено място.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини