Отидете към основна версия

19 887 6

Имотите на един от най-известните олигарси

  • роман абрамович-
  • абрамович-
  • имоти-
  • великобритания-
  • лондон

Абрамович разполага с над 50 луксозни къщи и апартаменти в Лондон

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Името на Роман Абрамович се свързва с притежаването на 50 луксозни имота в Лондон. Общата им стойност е 230 млн. паунда, като тук влиза и луксозно имение в Кенсингтън с 15 спални.

В началото на март британското правителство наложи санкции на Роман Абрамович, който седмица по-рано се опита да продаде футболен клуб „Челси“.

Милиардерът притежава богато портфолио от имоти в Обединеното кралство, което включва над 50 луксозни резиденции, предимно на Фулъм Роуд в западен Лондон. Чрез британската компания Fordstam Limited той притежава десетки апартаменти в Chelsea Village, както хотел и апартаментен комплекс до Стамфорд Бридж в Челси.

Най-скъпият му имот в Лондон е къща с 15 спални на Billionaire Street. Там има огромни имения в италиански стил, собственост на аристократи, посланици и олигарси.

Абрамович закупи имота в западен Лондон чрез офшорна компания през 2011 г., уж за 90 млн. паунда. През 2016 г. той получи разрешение да предприеме реконструкция на стойност 28 млн. паунда, която включваше изграждането на подземен плувен басейн, но проектът така и не беше реализиран. В документите, които бяха представени на местния съвет за одобрение, съществуващият плувен басейн в имението беше описан като малък и неудобен за плуване.

През 2017 г. Абрамович използва Fordstam Limited, за да купи апартамент край Кингс Роуд за 8.7 млн. паунда. През 2019 г. той плати 22.3 млн. паунда за триетажен мезонет в задната част на бивша електроцентрала на Лотс Роуд в Челси.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.

Свързани новини