Last news in Fakti

16 Май, 2022 11:11 3 824 3

Забавя се поскъпването на жилища

  • великобритания-
  • жилища-
  • поскъпване-
  • темп

Активността на жилищния пазар във Великобритания остава стабилна

Забавя се поскъпването на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

През април 2022 г. цените на жилищата във Великобритания са се повишили с 12,1% на годишна база, спрямо 14,3% през март. „Годишният ръст на цените на жилищата се забави леко до 12,1% през април от 14,3% през март – въпреки че това е 11-ият пореден месец за последните 12, когато годишното поскъпване остава двуцифрен процент“, казва главният икономист на Nationwide Робърт Гарднър

„Активността на жилищния пазар остава стабилна, като одобренията за ипотечни кредити продължават да надвишават нивата преди пандемията. Търсенето е подкрепено от силните условия на пазара на труда. Тъй като броят на жилищата на пазара все още е нисък, това доведе до продължителен натиск за повишаване на цените на жилищата“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фалирала брокерка

    11 0 Отговор
    балонът ще се пука скоро а миленче
  • 2 Миро

    5 0 Отговор
    През април 2022 г. цените са се повишили с 12,1% на годишна база, спрямо 14,3% през март - тоест са паднали с 2,2% , а не "забави леко ", ако разбирам правилно матеметиката.
  • 3 Аз Кочо

    4 1 Отговор
    След забавянето с поскъпването следва поевтиняването, така е на всеки пазар