Last news in Fakti

27 Май, 2022 11:06 4 546 1

Задължават брокерите да разкриват името на купувача

  • великобритания-
  • пране на пари-
  • промени-
  • закон-
  • собственик

Британският имотен пазар повече няма да е отворен за корумпирани лица

Задължават брокерите да разкриват името на купувача - 1
Снимка: Shutterstock

Министърът на жилищното строителство на Великобритания Майкъл Гоув обеща да пресече „незаконния поток пари“ на руски олигарси, които използват вратички в закона, за да купуват и продават луксозни жилища, възползвайки се от възможността за анонимност.

Законопроектът, изготвен от Министерството на жилищното строителство, постановява всяка компания, тръст или друго юридическо лице, участващо в сделка с недвижими имоти, да предостави на поземления регистър данни за истинския си бенефициент, за да извърши покупка или продажба транзакция, както и „подробности за източника на всички платени пари или друго възнаграждение, предоставено във връзка със сделката“.

Британското правителство е разочаровано от факта, че някои руски олигарси изглежда са избягали от санкциите прехвърляйки купени на Острова луксозни жилища в тръстове.

„Слънчевата светлина е най-добрият дезинфектант, а пазарът на недвижими имоти е бил в сянка твърде дълго. Единственият въпрос, който се задава при покупка на имот в тази страна, е „колко”, а сега ще попитаме „за кого всъщност е този имот” и „откъде идват тези пари”? Искаме веднъж завинаги да сложим край на незаконния рекет с пари, който наводни британския имотен пазар. Нашият пазар на недвижими имоти вече няма да бъде отворен за корумпирани лица и режими, които перат парите си и крият самоличността си“, казва Гоув.

В края на февруари Великобритания обяви създаването на регистър на чуждестранните собственици на имоти. И малко по-късно стана известно, че властите на страната ще конфискуват активите на онези руснаци, които попаднат под санкциите на Запада.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    4 0 Отговор
    А нашите алчни шарлатани кога ?