Last news in Fakti

18 Април, 2022 09:21 19 874 6

Имотите на един от най-известните олигарси

  • роман абрамович-
  • абрамович-
  • имоти-
  • великобритания-
  • лондон

Абрамович разполага с над 50 луксозни къщи и апартаменти в Лондон

Имотите на един от най-известните олигарси - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Името на Роман Абрамович се свързва с притежаването на 50 луксозни имота в Лондон. Общата им стойност е 230 млн. паунда, като тук влиза и луксозно имение в Кенсингтън с 15 спални.

В началото на март британското правителство наложи санкции на Роман Абрамович, който седмица по-рано се опита да продаде футболен клуб „Челси“.

Милиардерът притежава богато портфолио от имоти в Обединеното кралство, което включва над 50 луксозни резиденции, предимно на Фулъм Роуд в западен Лондон. Чрез британската компания Fordstam Limited той притежава десетки апартаменти в Chelsea Village, както хотел и апартаментен комплекс до Стамфорд Бридж в Челси.

Най-скъпият му имот в Лондон е къща с 15 спални на Billionaire Street. Там има огромни имения в италиански стил, собственост на аристократи, посланици и олигарси.

Абрамович закупи имота в западен Лондон чрез офшорна компания през 2011 г., уж за 90 млн. паунда. През 2016 г. той получи разрешение да предприеме реконструкция на стойност 28 млн. паунда, която включваше изграждането на подземен плувен басейн, но проектът така и не беше реализиран. В документите, които бяха представени на местния съвет за одобрение, съществуващият плувен басейн в имението беше описан като малък и неудобен за плуване.

През 2017 г. Абрамович използва Fordstam Limited, за да купи апартамент край Кингс Роуд за 8.7 млн. паунда. През 2019 г. той плати 22.3 млн. паунда за триетажен мезонет в задната част на бивша електроцентрала на Лотс Роуд в Челси.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    26 7 Отговор
    На Ахмет Доган имението е два пъти по голямо
  • 2 Маргинал зодия "Лъв"

    47 3 Отговор
    Лакомията ,уви е присъща само на ЧОВЕШКОТО същество ! Седящо на върха на биологичната верига ,Човекът се отличава в степен над нивото на останалият биологичен Свят, не само заради това ,че притежава РАЗУМ, но и при това ,че притежава за съжаление и едно негативно качество ...ДА ТРУПА ,ДА ГРАБИ толкова много ,колкото нито може да изяде ,нито и да ...из--ре ,както той самият-така и неговите поколения столетия напред ! Даже най-кръвожадните преставители от животинския Свят - хищниците ... ще убият, уловят толкова ,колкото да се нахранят и стигне за отглеждане на поколението ...за момента . Останалото в повече,когато се наситят ...ще оставят за ...ДРУГИТЕ !Да им се чудиш на тези олигарси и милиардери ...не само КАК СА НАТРУПАЛИ ,НО и ...ЗАЩО ИМ ТРЯБВА ТОЛКОВА НЕСМЕТНИ БОГАТСТВА ...ИМОТИ, ЯХТИ, САМОЛЕТИ ...ПАРИ ,кото сами даже не смогват да изброят ,камо ли ...изхарчат и се ползват от тях ! А милиони ДРУГИ ...СТРАДАТ И ЕДВА ОЦЕЛЯВАТ !СРАМ ЗА ЧОВЕШКИЯТ РОД !А колко малко му е нужно на Човек за да е ...ЩАСТЛИВ !

    Коментиран от #5, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абе

    20 4 Отговор
    Какво ме интересува имотите на Абрамович,защо не написахте нещо за стачкуващите работници на Либхер в Пловдив а трябваше да го науча от Фейс бук?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 2473

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Маргинал зодия "Лъв"":

    Не трупа бе, просто се грижи за матушката Россия. А има и допълнителни разходи - десятък на Путин и още куп други по веригата, не е толкова просто...