Last news in Fakti

29 Декември, 2022 11:11 4 227 8

Рекорден ръст на наемите

  • лондон

С близо 16% във Великобритания

Рекорден ръст на наемите - 1
Снимка: Shutterstock

Наемите в Лондон са се повишили до рекордно високо ниво, сочат данните на портала за недвижими имоти Rightmove. През третото тримесечие рентата се е увеличила в местна валута с 16,1% на годишна база, достигайки рекордните 2343 паунда. Това е най-високият годишен темп на растеж за всеки регион в Обединеното кралство.

Rightmove посочва като основна причина сериозният недостиг на налични имоти под наем, съчетани с изключително високи нива на търсене, „които продължават да надвишават дори нивата от миналата година във всички части на Острова“.

„Това е истински проблем за наемателите в момента, тъй като просто няма достатъчно жилища за отдаване под наем, които да отговорят на търсенето от страна на заинтересованите хора“, казва Тим Банистър, директор на недвижими имоти в Rightmove. „Въпреки че новините за повече имоти, идващи на пазара в повечето райони, са обнадеждаващи, с изключение на Лондон, където разликата между търсене и предлагане в крайна сметка се разширява.“

В британската столица броят на новите имоти под наем през третото тримесечие е намалял с 24% спрямо миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 броки

    11 12 Отговор
    И в България така ще стане. Никой няма да продава НИ , а само ще отдава под наем. И наемите ще растат защото парите се обезценяват. Факти.
  • 2 Вуй

    5 7 Отговор
    Скоро и у нас такаа
  • 3 Софиянец

    6 2 Отговор
    Време е да кача и аз наема… всичко лети нагоре , няма как. Жалко за младите семейства , ще отделят още повечко за наем

    Коментиран от #8

  • 4 броки

    4 4 Отговор
    ще ме извините че горните ми три поста са пожелателни, ама мечти, кво да ги праиш
  • 5 Брокер

    6 2 Отговор
    Сънувам мокри сънища за ръстове на цени и наеми, но като се събудя, никой не звъни за огледи. Поне няколко живота да погубя този месец, никой не купува тц тц тц.
  • 6 Аз Кочо

    3 3 Отговор
    Затова пък цените в централен Лондон падат с 25 пр. С инфлацията
  • 7 Брокер

    3 1 Отговор
    А цените в Лондон знаеш ли какви са,а Моо?
  • 8 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянец":

    Аз вече го направих , да жалко за младите семейства наистина