Last news in Fakti

19 Юни, 2022 14:33 7 432 12

Великобритания с нов рекорд

  • великобритания-
  • цени-
  • жилища-
  • рекорд

За прът път средната цена на жилищата надвиши 250 000 паунда

Великобритания с нов рекорд - 1
Снимка: Shutterstock

Средната цена на жилище във Великобритания надхвърли 250 000 британски лири за първи път, но делът на продавачите, които намаляват исканата си цена, и времето, необходимо за продажба, са се увеличили, показва последният пазарен индекс на Zoopla. Компанията за недвижими имоти, която базира месечната си снимка на комбинация от продадени цени, оценки на ипотеки и данни за договорени продажби, заяви, че средната цена на жилище достигна £250 200 през април, но темпът на нарастване на цените се забавя.

Пазарът на жилища „все още е много по-натоварен от нормите преди пандемията“, но се появяват признаци, че идва забавяне, казва Zoopla. В него се казва, че от втората половина на април около един на всеки 20 имота е имал намаление на цените от 5% или повече. Повишение пък е отчел един на всеки 22 имота през предходния месец.

Продавачите се налага да чакат малко по-дълго, за да продадат имота си. Извън Лондон средното време за продажба на къща с три спални се е повишила от 16 дни през март до 18 дни през април. В Лондон тази средна цифра се е увеличила от 17 дни през март до 21 дни през април.

Грайн Гилмор, ръководител на изследванията в Zoopla, каза: „Очакваме тази мярка да продължи да нараства през останалата част от годината, тъй като нивата на търсене на купувачи започват да падат, пробити от променящите се настроения около разходите за живот и личните финанси.

Винсент Денингтън, директор на агенцията за недвижими имоти John D Wood & Co, каза: „Започваме да виждаме все повече и повече намаления на цените на порталите за имоти, което може би е ранен признак, че пазарът се забавя. „Това обаче може да е и знак, че първоначално имотите са били надценени и не постигат никакъв интерес от страна на потенциалните купувачи. Следователно трябва да се коригира правилно, за да се гарантира, че намалението генерира нов интерес и в крайна сметка оферти.”

Покачването на лихвените проценти и увеличенията на другите разходи за живот досега изглежда са имали слабо влияние върху пазара на жилища, като всички основни индекси на цените показват покачване на цените през април.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    6 11 Отговор
    Руснаците ще почнат да продават, както у нас.

    Коментиран от #2

  • 2 истина

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Матрософ":

    Страдаш от шизофрении не е лошо да отидеш на лекар докато не е късно ( съвет от приятел) на всяка тенджера капак ставаш.) И говориш нещо които нямат нищо общо с темата. Вечен страх ,че всичко което е лошо идва от руснаците.
  • 3 Павел пенев

    19 7 Отговор
    Знаете ли какви са жилищата на средния англичанин? Става въпрос обикновено за най разпространените двуетажни жилищни коптори, строени преди 100 години с дървен кара таван,малки дървени прозорчета на квадратчета,дървено дюшеме облицовано отгоре с ламинат и отопление на газово битово котле. И по външен и по вътрешен вид,това жилище така прилича на съседното, че който е изпил две водки не знае къде да се прибере. И всичко това струва средно около 250,000 паунда с пожизнена ипотека,която се плаща по късно и от наследниците. Добре дошли в Лъндън, очакват ви с разкрачени обятия.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А знаеш ли

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Павел пенев":

    какво представляват жилищата тук, кутийки за 250 000 EUR :D :D :D
  • 6 Едуард Петров-Едо

    10 1 Отговор
    Великобритания общо взето води най-отявлената антируска политика, а над 90% от българите сме русофили! У нас има над 500 руски паметника, които всяка година се увеличават! Някои от тези забележителности са грандиозни - Шипка, Плевен, Пловдив, София ...! Господ да пази България и Русия! А стиховете, които народният поет Иван Вазов написа за Русия, са верни, сърдечни, красиви и надявам се да са винаги актуални!
  • 7 Едуард Петров-Едо

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Павел пенев":

    Общо взето си прав за жилищата в Англия! За съжаление в Албиона често духат силни ветрове, вият се гъсти мъгли и като почне да ръми, става доста неприятно! По тази климатична причина, доста англичани си купуват имоти в слънчева България и на други топли места!
  • 8 Ицката

    9 0 Отговор
    Ще разберете че живеем в райско кътче управлявано от маймуни,,,но късно ще е...Вече ще сме продадени.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дадад

    1 0 Отговор
    хахахахахахха
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.