Last news in Fakti

1 Юни, 2022 09:21 6 304 1

Забраниха продажбата на имение на световноизвестен милиардер

  • роман абрамович-
  • португалия-
  • алгавре-
  • имот

Имотът се намира в Алгавре

Забраниха продажбата на имение на световноизвестен милиардер - 1
Снимка: Shutterstock

Португалия блокира продажбата на луксозно имение на стойност 10 млн. EUR въз основа на „силно убеждение“, че то принадлежи на санкционирания руски милиардер Роман Абрамович. Имотът, разположен в луксозния курорт Куинта до Лаго в Алгарве, беше замразен на 25 март по искане на Министерството на външните работи, месец след началото на специалната операция в Украйна, тоест не може да бъде продадено, дадено под наем или ипотека.

„Имаме убеждението, че къщата принадлежи на Роман Абрамович. Проблемът тук е, че много от лицата, които са под санкции, нямат имущество и активи на свое име.“, каза външният министър Жоао Кравиньо.

Според вестник Publico, който първоначално публикува новината, бившият собственик на футболен клуб Челси се е опитал да продаде имота 15 дни преди началото на операцията в Украйна чрез базираната в Делауеър Millhouse Views LLC, собственост на Millhouse LLC, която управлява неговата активи.

Говорител на Абрамович обаче каза пред Ройтерс, че той не притежава „никаква собственост в Португалия“ и „Millhouse Views LLC няма нищо общо с него“.

Според Publico най-голямата португалска банка Caixa Geral de Depositos е забелязала опит за продажба на имота и е сигнализирала властите. От банката отказват коментар.

Абрамович получи португалско гражданство през април 2021 г. чрез закон за натурализация на потомците на сефарадските евреи, прогонени от Иберийския полуостров по време на средновековната инквизиция. Случаят шокира цяла Португалия, принуждавайки прокурорите да започнат разследване и да задържат равина, отговорен за сертифицирането, което позволи на Абрамович да получи гражданство.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    4 0 Отговор
    С какъв е по народност руския и израелски гражданин Роман Абрамович,защото нещо се пропуска и това богатство наследство от баща му ли е или от държавата? Феодализъм в действие!