Отидете към основна версия

2 236 3

Пазар, който стабилно расте

  • дубай-
  • оае-
  • милиардери

Поскъпване от 8% при жилищата в Дубай

Снимка: Shutterstock

През първото полугодие цените на жилищата в Дубай отчитат ръст от 8% на годишна база. Цените на имотите и наемите в Дубай се очаква да се покачат силно тази година поради стабилната икономика на емирството, според доклад на S&P Global Ratings. Високите цени на петрола допринасят за положителното настроение на инвеститорите в региона на Персийския залив.

Средната цена на апартамент в Дубай е 5920 USD/кв.м. Апартамент от 120 кв.м в центъра на емирството може да бъде закупен за около 710 160 долара и отдаден под наем за 3070 USD на месец. Така доходността ще бъде 5,19% годишно.

Икономиката на ОАЕ нарасна с 2,3% през 2021 г. в сравнение с година по-рано, което все още не е достатъчно, за да компенсира напълно спада от 6,1%, регистриран през 2020 г. Ръстът беше подкрепен от скорошното покачване на цените на петрола и постепенното възстановяване на броя на туристите.

Централната банка на ОАЕ прогнозира, че икономиката ще нарасне с 4,2% тази година на фона на силното покачване на цените на петрола и увеличаването на производството на петрол, съчетано с широкото въвеждане на ваксинации и облекчаването на ограниченията. Очаква се реалният БВП без петрол и реалният БВП на петрола да нараснат съответно с 3,9% и 5%.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини