Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 13:21 3 997 1

Ето кои жилища се продават по-евтино

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • вторичен пазар-
  • ново строителство

Старите апартаменти в Дубай са с до 30% по-евтини от новите

Ето кои жилища се продават по-евтино - 1
Снимка: Shutterstock

Цената на наскоро пуснатите в експлоатация жилищни сгради в Дубай е приблизително 14-30% по-висока от тази на готовите имоти с идентични характеристики. Средната цена на квадратен метър жилищна площ, продадена директно от предприемача, е 4833 USD, но цената на апартамент, закупен от собственик физическо лице, е 4233 USD/кв.м.

В центъра на Дубай цената на жилищата от предприемача е средно 7864 USD/кв.м, а на вторичния пазар се реализира срещу 6044 USD/кв.м.

Според DXBInteract.com подобна картина се наблюдава в Palm Jumeirah и Dubai Marina.

Инициативите на правителството на ОАЕ, включително разширяването на 10-годишната програма за „златна виза“ и набора от опции за пребиваване, повишиха цените и сделките през последните месеци, особено в сектора на луксозните недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    8 0 Отговор
    И тука има градове с ниски цени на имоти,но Ганчо иска да живее ако може на пъпа на София и реве,че му е скъпо