Last news in Fakti

19 Септември, 2022 20:37 11 561 3

10-годишен максимум при продажбата на жилища

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • цени-
  • сделки-
  • брой

В Дубай за три месеца сключиха сделки на обща стойност 16 млрд. USD

10-годишен максимум при продажбата на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

Недвижимите имоти продължават да бъдат най-горещата дестинация за местни и чуждестранни инвеститори, като обемът на продажбите достигна 10-годишен връх през второто тримесечие на 2022 г. Броят на транзакциите за периода надхвърли 22 000, а общата им стойност надхвърли 59 милиарда дирхама на ОАЕ (повече от 16 млрд. USD).

Инициативите на правителството на ОАЕ, включително разширяването на 10-годишната програма за Златна виза и гамата от опции за разрешение за пребиваване, подхраниха повишенията на цените през последните месеци, с особено изразено увеличение в сектора на луксозните недвижими имоти. Например, в началото на юли беше регистриран рекорд - най-скъпият обект беше закупен за 280 милиона дирхама (над 76 млн. USD).

„Специализирайки се в продажбата на първокласни имоти, виждаме, че такъв висококачествен продукт просто не може да не бъде търсен сред богатите и свръхбогатите клиенти и продължаващото преобладаване на търсенето над предлагането потвърждението. Основната движеща сила зад експанзията и пробивите в областта на недвижимите имоти в Дубай са силният икономически растеж, стабилността, силният приток на мозъци и инвеститори, инфраструктура от световна класа, въвеждането на модерни технологии, които подобряват условията на живот, и отличната възвръщаемост на инвестициите. Всичко това е резултат от целенасочени усилия и стратегически решения, от които Дубай едва започва да жъне плодовете“, коментират експерти от Metropolitan Premium Properties, една от най-големите агенции за недвижими имоти в ОАЕ.

Очаква се цените да останат високи през втората половина на годината, според анализаторите на Property Monitor и нито забавянето, нито охлаждането на растежа на този етап трябва да бъде причина за безпокойство, а знак за здрав пазар, който продължава да напредвайте и растете с постоянни темпове. В потвърждение анализаторите цитират данни за юли, когато цените бяха коригирани надолу със стотни от процента спрямо майските стойности, но на годишна база ръстът беше над 10%.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 12 Отговор
    Аре почвайте да ревете колко е некачествено и скъпо БГ строителството и как ше се спука балона ха ха ха

    Коментиран от #3

  • 2 Дубайчи

    8 3 Отговор
    Ние на Острови Зелени нос /Кабо Верде/ не продаваме имоти. Щото не ни трябват навлеци. Хубав климат, хубави хора. Не се оплакваме.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.